Az utolsó meccseken avattak bajnokot

A Bihar megyében kiírt három felnőtt focibajnokságból kettőben a záró fordulóban dőlt csak el a bajnokcsapat kiléte a 2015–2016-os idényben.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megyei első osztályban három csapat küzdött az első hely megszerzéséért (Harangmező, Biharszentandrás és Bihardiószeg), a végére már csak a Harangmezői FC (felső fotó) és a Diószegi SK maradt versenyben a trófeáért. Végül pontegyenlőség alakult ki, így az egymás ellen elért eredmények alapján a harangmezőiek zártak az első helyen.

Sikerük értékét csökkentette, a bihari foci tekintélyét pedig rontotta, hogy a bajnokcsapat nem lépett pályára a harmadosztályba jutásért megrendezett osztályozón. A klub vezetői hivatalos levélben tájékoztatták döntésükről a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület és a Román Labdarúgó-szövetség vezetőit. Hasonlóra nem volt példa a bihari labdarúgásban, az utóbbi 15 év során csupán három bajnokcsapat (a Mezőtelegdi Foresta 2002-ben, a Hegyközpályi Bioland 2009-ben és a Kinder Junior SE 2014-ben) bukta el az osztályozót.

A közvélemény felhördült, és szankciókat követelt a harangmezőiek ellen a sportszerűtlen tett miatt. A bihari bajnok ellenfele a Szatmár megyei győztes Pusztadaróc lett volna az osztályozón, ám a bihariak meghátrálása következtében a szatmári gárda meccs nélkül jutott fel a harmadik ligába. Tavaly hasonló eset történt, de akkor a bihari bajnok Nagyváradi Luceafărul lett a kedvezményezett, ugyanis ellenfele, a Tordai Arieșul nem jelent meg az osztályozón.

A megyei másodosztály első csoportjában az utolsó előtti forduló döntött a győztesről. A hármas versenyfutásból a Hegyközpályi KSK (alsó kép) került ki győztesen, megelőzve a Fugyivásárhelyi SK-t és a Bihari Földvárt.

A második csoportban sokáig biztosnak tűnt a befutó, ám a hajrában egyetlen pontra csökkent csak az éllovas Mácsapusztai Unirea előnye. A záró fordulóban egymás ellen játszott a két rivális, a mácsapusztai és a gurányi csapat (előbbi volt kedvező helyzetben, mert a döntetlen is elég volt az első hely megszerzéséhez). A végén a gurányi együttes ünnepelhetett.