Sportosan a szalontai Hajdúhéten

A mozgás fontosságát szem előtt tartva, az egészséges életmód jegyében a Hajdúhét második napját a sportolásnak szentelték a szervezők, a városi RMDSZ-szervezet és az Arany János Elméleti Líceum. A piactéren számos vetélkedő várta a diákokat, ezeken örömmel vettek részt a kisebbek és a nagyobbak egyaránt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Programok a diákoknak

Kiri Norbert, a sportprogramok főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy a diákok nagyon élvezték a versenyeket, és szép számban vettek részt a különböző megmérettetéseken. Volt BMX- és görkorcsolyaverseny, valamint penny board versenyszámban is összemérték tudásukat a diákok.

A jelentkezők két korcsoportban – 12 éven aluli és felüli kategóriában – versengtek, produkcióikat pedig szakértő zsűri figyelte. Bagosi Zsombor, Kőrösi Zsombor és Kajtor Márk értékelte és rangsorolta a teljesítményt; a legjobbak kupákat, érmeket kaptak elismerésként, de természetesen senki sem távozott üres kézzel az eseményről.

Életmód-tanácsadás és aerobikedzés

A diákoknak szánt sportprogramok mellett délután az ismert magyarországi sportember, aerobik-világbajnok Katus Attila érkezett Nagyszalontára, hogy hasznos életviteli tippeket adjon a tanulóknak, majd a felnőtteknek is. Vezetésével végül alakformáló torna koronázta meg a napot.

Az életmód-tanácsadó egyrészt a motiváció fontosságáról beszélt, a lehetőségről, amely mindenki számára adott, hogy változtasson az életén, másrészt az aerobik szakmai oldaláról is mesélt a jelenlévőknek. Az érdekes információkat tartalmazó előadás után jó hangulatban vette kezdetét a közönségtorna. Idősek és fiatalok egyaránt nagyon élvezték az órát, mindenki lelkesen követte Katus Attila utasításait. A testmozgás után közös fotózkodásra is lehetőség nyílt, és a sportfelszereléseket is vásárolhattak az érdeklődők.