A legjobb kolbászt Mezőbaj gyúrta

Csakúgy, mint az előző években, idén is a kolbászfesztivál bizonyult a nagyszalontai Hajdúhét legkiemelkedőbb eseményének. Most is összehozta a baráti társaságokat, a környező települések csapatait és minden mulatni szerető embert.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A bor, a pálinka, a finom falatok és a jókedv ünnepén családias hangulatban készültek a kolbászok, a versenyzők legjobb tudásuk szerint gyúrtak, fűszereztek, sütöttek, mindenki igyekezett kifogástalan teljesítményt nyújtani és megszerezni a legjobb kolbászkészítő csapatnak járó első helyet.

A versenyzők semmit sem bíztak a véletlenre, a maximalizmus a díszítésben, illetve a bemutatkozásokban is tetten érhető volt, ugyanis frappáns versikékkel készültek a csapatok, és szemet gyönyörködtető dekorációkat készítettek. Sós és édes sütemények, kolbászfalatkák, zöldségek, nemes italok, kreatív tálaló eszközök sorakoztak az asztalokon, a csapatok fantáziájának semmi sem szabot határt, és egyedi megoldásokkal tették különlegessé asztalaikat.

A kifogástalan díszítések és az ízletes kolbászok bizony feladták a leckét a zsűrinek, az ítészek csak hosszas fejtörés után tudták felállítani a végső rangsort.

A 2016-os kolbászfesztiválon a következők vettek részt: Sarkad városa két csapattal, Török és Csapata, a Hivatali Aktakukacok, az Arny Dance, a Szigligeti Társulat, Mezőbaj csapata, az RMDSZ Nőszervezete, illetve nagyszalontai szervezete, az Arany János Elméleti Líceum, a MOL, az ADA bútorgyár csapata, a Született Feleségek, a Bihar Megyei Tanács, a Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetsége, a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület, Újszalonta, az Árpádi Favillások, a Jasz Plaszt, valamint a nagyszalontai Midesz.

A zsűri egybehangzó döntése értelmében Mezőbaj kolbásztöltői nyerték meg a versenyt, a második helyen a MOL és Újszalonta csapata osztozott, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is két együttes állhatott fel, az Arny Dance Táncstúdió és az Arany János Elméleti Líceum. A győztesek egyedülálló dekorációját és különleges ízvilágú sült kolbászát egyaránt díjazták az ítészek.

A dobogósokon kívül a szervezők részvételi díjakat is osztottak, így minden részt vevő csapat ajándékkal távozott a rendezvényről.