Infinite Dance Festival 2016: főszerepben a tánc

Október 26–30. között második alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese az Infinite Dance Festival tánc- és összművészeti fesztivált. Az esemény öt napja alatt öt helyszínen több mint húsz program várja az érdeklődőket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A tavaly először megszervezett Infinite Dance Festival (IDF) célja, hogy a régió legfontosabb mozgásszínházi törekvésein keresztül mutassa meg a táncművészet sokszínűségét. „Az első kiadás sikere arra ösztönzött minket, hogy a már meglévő barátságainkat szorosabbra fűzzük, és új partnereket vonjunk be ebbe a térségünkben egyedülálló megmozdulásba, amelyben a professzionális mozgásművészek mellett az amatőr csoportosulások is megmutatkozási lehetőséget kapnak. A 2016-os fesztivál ugyanakkor kiemelt figyelmet szentel a társművészeteknek is, így a már hagyományosnak mondható utcai megmozdulások, koncertek és workshopok mellett különleges összművészeti performanszra is számíthatnak a résztvevők” – mondta Dimény Levente, a Nagyvárad Táncegyüttes és az IDF művészeti vezetője a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy az eseményeket a Moszkva Kávéházzal, a Várad kulturális folyóirattal, a Darvas–La Roche-házzal, a StudioAct független színházzal, valamint a helyi tánccsoportokkal együttműködésben szervezik.

Czvikker Katalin hangsúlyozta: „A 2015-ös első kiadás sikerén felbuzdulva azon igyekeztünk, hogy Bukaresttől Budapestig a szakma legjobbjait hozzuk el Nagyváradra. Fontos törekvésünk ugyanakkor, hogy a pályakezdő fiataloknak is megmutatkozási lehetőséget nyújtsunk, így nagy örömünkre szolgál, hogy idén a budapesti és marosvásárhelyi táncművész-növendékek mellett a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit is vendégül láthatjuk”. A főigazgató hozzátette, hogy jegyvásárlásnál a Szigligeti Színház bérletesei jelentős kedvezményt kapnak, és felhívta a figyelmet arra, hogy kedvezményes árú fesztiválbérletek is válthatók, amelyek az IDF öt előadása közül háromra érvényesíthetők. Szintén újdonság, hogy az esemény részletes programját az okostelefonokkal rendelkezők a FestivApp applikáció letöltésével is követhetik. (Az applikáció a következő linkeken tölthető le: Android: http://bit.ly/FestivApp; iOS: http://bit.ly/iFestivApp).

A sajtótájékoztatón Passan Simon Noémi, a Unique Dance Studio vezetője örömét fejezte ki, hogy a második IDF-en ismét szereplési lehetőséget kapnak a helyi amatőr tánccsoportok. A társszervező kiemelte, a jelentkező tánccsoportok között hip-hop-, mazsorett- és néptánccsoportok is vannak.

Az Infinite Dance Festival előadásaira jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

Az Infinite Dance Fesztivál részletes programja:
Október 26., szerda

11-15 óra között: Workshop Mălina Andrei irányításával
Helyszín: Szigligeti Stúdió

18.30: M Studio – Tavaszi áldozat
Szigligeti Színház

20 óra: Oradea Klezmer-koncert – A világ minden tájáról
Moszkva Kávézó

Október 27., csütörtök

11-15 óra: Workshop Mălina Andrei-jal
Szigligeti Stúdió

18.30: a Feledi Project (Budapest) előadása – Idők folyamán
Szigligeti Színház

20 óra: Bukaresti Nemzeti Táncközpont – Nem mind hősök
Árkádia Bábszínház

Október 28., péntek

11-15: Workshop Mălina Andrei-jal
Szigligeti Stúdió

17 óra: COMPOS – összművészeti performansz
Darvas–La Roche-ház

18:30: Nagyvárad Táncegyüttes – Stabat Mater
Szigligeti Színház

20 óra: András Lóránt Társulat – Monológok
Szigligeti Stúdió

20 óra: Perihelion-koncert
Moszkva Kávézó

Október 29., szombat

11-15: Workshop Lőrinc Katalinnal
Szigligeti Stúdió

17 óra: Magyar Táncművészeti Főiskola – Mi a modern-, mi a kortárs-, mi a modern/kortárs tánc?
Szigligeti Stúdió

18:30: Magyar Táncművészeti Főiskola, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, I. L. Caragiale Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem – Főiskolák gálája
Szigligeti Színház

20 óra: Studio Act – Molloy
Studio Act Multimédiás Központ (Crinului utca 2. szám)

20 óra: Hiperkarma-koncert
Moszkva Kávézó

Október 30., vasárnap

11-15 óra: Workshop Lőrinc Katalinnal
Szigligeti Stúdió

18.30: Magyar Állami Népi Együttes – Megidézett Kárpátalja
Szigligeti Színház

20 óra: Ganxsta Zolee és a Kartel koncertje
Moszkva Kávézó