Egészség-nap az időseknek

„Az egészség a legdrágább kincs” címmel várta a napokban egy hasznos előadásra tagságát és minden érdeklődőt a nagyszalontai Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület vezetősége. A szépkorúak számára hasznos tudnivalók hangzottak el, és különféle egészségügyi mérésekre is lehetőség nyílt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A programnak a nagyszalontai Zilahy Lajos Művelődési Ház adott otthont, a szervezők nevében elsőként az egyesület elnöke, Tóth Zsuzsanna köszöntötte a jelenlévőket. Ezután dr. Tolnai Angéla családorvos tartott előadást az izületi problémákról, de egyéb kérdésekre is örömmel válaszolt. Hasznos információkat hallhattak az érdeklődők többek között a gyulladásgátló készítmények használatáról, az antibiotikumokról, az ízületek védelméről.

Az egészségmegőrzés jegyében egy kifejezetten kímélő, karbantartó testedzési módszer, a pilates került terítékre. Ez Cristina Simina oktató jóvoltából a hajdúvárosban is elérhető és gyakorolható. Az oktató elmagyarázta, mit is jelent a pilates-edzés, majd különböző gyakorlatokat is bemutatott, érzékeltetve, hogy az egyes nyújtások, emelések milyen módon segítik az izmok, izületek karbantartását. A jelenlévők ki is próbálhatták a tornagyakorlatokat, illetve különböző, helyben elvégezhető szűrővizsgálatokon is részt vehettek.

Az egészségmegőrzés jegyében meghirdetett délután minden jelenlévő számára értékes információkkal szolgált, a tervek szerint pedig lesznek még ilyen programok az egyesület égisze alatt.