Infinite Dance: az első két nap

Október 26-án, szerdán megkezdődött Nagyváradon a második Infinite Dance Festival. A tánc- és összművészeti eseménysorozat első két napján volt színes utcai kavalkád, táncos flashmob, tárlatnyitó és több kortárs mozgásszínházi előadás is.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A fesztivál nyitónapján, szerdán 15 órától a Tibor Ernő Galéria (TEG) alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás a Szigligeti Stúdióban. A vernisszázson Dimény Levente, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti vezetője kiemelte: a fesztivál célja már az első alkalomtól kezdve az volt, hogy találkozási felületet teremtsen a különböző művészeti ágaknak. Gavrucza Tibor, a Tibor Ernő Galéria vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a Szigligeti Stúdióban zajló próbák, alkotói folyamatok mintegy élővé teszik ezt a jobbára festményekből, grafikákból álló kiállítást is.

A hivatalos kezdést a Mistyque Majorette utcai fellépése jelezte, ezt 18.30-tól a színház nagytermében megtartott flashmob, valamint a ProDance szekció követte, utóbbiban ezúttal a Kalliope Showdance, valamint a Switch Crew mutatkozott be.

A fesztivál első napján a sepsiszentgyörgyi M Studio művészei léptek színre Tavaszi áldozat című produkciójukkal. Az Igor Sztravinszkij zeneművére komponált mozgásszínházi előadást Andreea Gavriliu rendezte.

Október 26-án kezdődött és október 28-án ér véget a Mălina Andrei koreográfus által tartott workshop, amelyre táncosokat, színészeket, valamint a mozgásszínház iránt érdeklődőket vártak a szervezők.

Október 27-én, csütörtökön 18.30-tól folytatódtak az Infinite Dance Festival programjai: a budapesti Feledi Project Idők folyamán című produkcióját tekinthették meg az érdeklődők. A nagytermi fellépést megelőzően a ProDance szekcióban a Stephany Dance táncosai mutatkoztak be. 20 órától a Bukaresti Nemzeti Táncközpont Nem mind hősök című előadására került sor az Árkádia bábszínház színpadán. A nagyszülők személyes történetét feldolgozó, valós eseményeken alapuló előadás után az alkotók beszélgetésre hívták a nézőket.