Továbbjutottak Nagyszalonta tehetségei

Október utolsó hétvégéjén a Zilahy Lajos Művelődési Ház nagytermében teltházas közönség előtt vette kezdetét a Ki mit tud?! vetélkedő nagyszalontai elődöntője. Az RMDSZ hajdúvárosi szervezetének rendezvényén tíz produkciót láthatott a közönség, száznál több fellépő lépett színpadra.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idei megmérettetésre hagyományőrző, zenei és táncprodukciókkal, valamint a magyar irodalom kategórián belül verssel és prózával nevezhettek be a versenyzők. A lehetőséget kihasználva sokan jelentkeztek az idei Ki mit tud?!-ra, úgyhogy a pénteki megmérettetésre igencsak színes program állt össze.

A vetélkedő első részében a néptáncosok léptek színpadra, utánuk a magyar irodalom kategória előadói következtek, végül a modern táncokal zárult a megmérettetés. Szemmel láthatóan mindenki nagyon jól szórakozott, de míg a nézők gondtalanul élvezhették a produkciókat, a versenyzők koncentráltak, hiszen mindannyian igyekeztek a középdöntőbe jutni. Az előadásokat négytagú zsűri értékelte és rangsorolta: Tóth Zsuzsanna pedagógus, Gali Teréz előadóművész, Gáll Éva tanácsos, valamint Varga Friderika, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének munkatársa.

Az ítészek egybehangzó véleménye végül az lett, hogy minden csapat és fellépő bemutatkozhat a középdöntőben, ugyanis a teljes mezőny továbbjutott. Íme tehát a fellépők névsora, akikkel biztosan találkozhatunk majd a nagyváradi fordulóban: Kis Toldi, Toldi apródjai, Morvaszki Zsófia Bianka, Takó Dorottya Csilla, Szöllősi Kinga, a III. D osztály, a Spirit és a Famous tánccsoport, a Toldi és az  Infinity.