Külföldi szakképzés várja a szalontai magyar diákokat

Ebben a tanévben is külföldi szakképzésre lesz módjuk a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum legügyesebb informatikus diákjainak az Erasmus+ program segítségével. Az érdekelteket a napokban tájékoztatták a részletekről.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A hajdúvárosi magyar iskola ebben az esztendőben is nyertes pályázatot nyújtott be az Erasmus+ projekt keretében meghirdetett, Európai szakmai gyakorlat az IT ismeretek és a munkaerőpiac aktuális igényeinek összehangolására nevet viselő programra, így jövő márciusban a tizennégy legügyesebb XI. osztályos informatikus diákja külföldi, a spanyolországi Granadában tartandó szakmai gyakorlaton vehet részt. Mészár Julianna, az Arany János Elméleti Líceum igazgatója, majd Kiss Mária aligazgató, projektvezető tájékoztatta a lehetőségről az érintett diákokat és szüleiket az iskola klubhelyiségében.

A jelentkező tanulók november 13-ig adhatják le a részvételi szándékukat jelző dossziét, majd november 20–25. között kerül sor a kiválasztás alapját képező vizsgákra. Felmérik angoltudásukat, digitális kompetenciájukat, és lesz egy interjú is, melyen számot adnak Spanyolország kultúrájának és történelmének ismeretéről, illetve helyismeretről és a kiutazás motivációjáról.

A tájékoztató második részében Nagy Ildikó aligazgató mutatta be röviden Granada városát, a márciusi szalmai gyakorlat helyszínét, majd a találkozó beszélgetéssel zárult. A szülők mondhatták el észrevételeiket s tehették fel kérdéseiket a programmal kapcsolatban.