Futóverseny hatodszor Nagyvárad központjában

Idén az időjárás is a szervezők és a résztvevők mellé állt a nagyváradi Digi City Running Day nevet viselő, nemzetközi mezőnyt felvonultató utcai futóversenyen.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A szeptember 18-án megtartott eseményen kenyai futók vitték a prímet. Mint ismeretes, 2015-ben heves vihar kísérte a futóversenyt, amely a váradi színház elől rajtolt és a Sebes-Körös partján kialakított útvonalon zajlott le több távon. Az idei megmérettetésen őszies, mégis kedvező idő fogadta a bihari megyeszékhelyen a rajthoz álló csaknem hétszáz versenyzőt mindannyiuk és a szervezők nagy örömére. A résztvevők közel egyharmada váradi volt.

A rajtnál így is akadtak kisebb gondok, a nagy tolongás miatt többen is elestek, de mindannyian folytatták a versenyt. A legtöbben nem a vetélytársak ellen küzdöttek, hanem saját teljesítőképességüket tették próbára.

A rajtra délelőtt 10 órakor került sor, a résztvevők négy kategóriában, a 21 km-es félmaratoni távon, 10 és 5 kilométeren, illetve kettes és négyes váltóban (2 × 10,5, illetve 4 × 5,25 km-en) mérték össze gyorsaságukat, de leginkább kitartásukat. Idén kenyai futók is feltűntek a mezőnyben, s nem meglepő, hogy ők végeztek az élen. Az indulók között ott voltak a Bihar megyei futballbírók is, közülük a FIFA-minősítéssel rendelkező Octavian Şovre mutatott követendő példát.

Az idei verseny költségvetése meghaladta a 15 ezer eurót, a legjobbak díjazására 16 ezer lejt (közel 3500 eurót) különítettek el a szervezők.

A gyermekek két korosztályban (5 év alattiak, illetve 6 és 12 év közöttiek) álltak rajthoz. Minden induló ajándékot (részvételi érmet) kapott, a szervezők ezzel is a mozgásra és a sportolásra próbálták serkenteni a fiatalokat.

A Digi Oradea City Running Day szervezője a Nagyváradi Xterra Sportklub volt a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatósággal együtt, a váradi önkormányzat, a Bihar Megyei Tanács és az Edelweiss cég támogatásával.