IV. RMDSZ Mikulás-kupa

Kilenc csapattal startolt az RMDSZ Bihar megyei szervezete és a Borsi Viitorul Sportklub által magyar középiskolák tanulói számára immár negyedjére meghirdetett Mikulás-kupa még karácsony előtt a borsi sportcsarnokban.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A rövid megnyitó után, amelyen Szabó Ödön frissen mandátumot nyert parlamenti képviselő is részt vett, a csapatokat két csoportba sorsolták. Az A csoportban öt líceum csapata kapott helyet (a nagyváradi Szent László, Ady Endre és Lorántffy Zsuzsanna, a székelyhídi Petőfi Sándor és a házigazda borsi Tamási Áron középiskola), a B csoportban pedig további négy (a tavalyi győztes nagyváradi Mihai Eminescu, a mihályfalvi 1. számú, a margittai Horváth János és a nagyszalontai Arany János).

Az 1 × 15 perc hosszúságú csoportmeccsek nagyjából a papírforma szerinti eredményeket hozták. A címvédő eminescusok aránylag simán nyerték a B csoportot, míg az A csoportban a Szent László líceum csapata nyújtott nagyon magabiztos teljesítményt, megnyerve minden csoportmeccsét, ezzel egyértelműen jelezve, hogy a végső győzelemre is komoly eséllyel pályázik.

Az A-csoport végeredménye: 1. Nv. Szent László (12 pont), 2. Székelyhídi Petőfi Sándor (9 p), 3. Nv. Ady Endre (6 p), 4. Nv. Lorántffy Zsuzsanna (3 p), 5. Borsi Tamási Áron (0 p).

A B csoport végeredménye: 1. Nv. M. Eminescu (7 pont), 2. Margittai Horváth János (5 p), 3. Mihályfalvai 1. sz. (3 p), 4. Nagyszalontai Arany János (1 p.)

A csoportküzdelmeket az elődöntők követték, ezek már 2 × 10 perc hosszúak voltak. Az első elődöntőben a Szent László csapata simának mondható, 3–1-es győzelmet aratott, a másodikban az Eminescu csapata győzött 2–0-ra a székelyhídiak ellen.

A kisdöntőben a rendes játékidőben nem bírtak egymással a székelyhídi és a margittai fiúk, 1-1 gól született mindkét oldalon, következhettek a hetesek. A büntetőrúgásokban a margittaiak bizonyultak jobbnak 2–1 arányban, így ők örülhettek a harmadik helyezésnek.

A nagydöntőben az Eminescu és a Szent László Római Katolikus Líceum csapatai találkoztak. A két különböző stílus párharca nagyon kiegyensúlyozott és látványos mérkőzést hozott, az eminescusok csapategysége a Szent László-sok kiváló egyéni teljesítményeivel mérkőzött meg, s végül az utóbbiak nyertek 1–0-ra, így eldőlt, hogy ők képviselhetik Bihar megyét a 2017-ben megszervezendő erdélyi tornán.

A szervezők a hagyományokhoz híven díjkiosztáskor egyéni elismeréseket is adtak. A torna legjobb játékosának a Szent László csapatából Gergely Róbertet, a legjobb kapusának csapattársát, Orbán Krisztiánt választották. A selejtező fair play-díja a margittaiakhoz került. Az eredményes csapatok kupákat, okleveleket és értékes díjakat vehettek át Bátori Géza borsi polgármestertől és Botházy Nándortól, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének sportért felelős ügyvezető alelnökétől, a bajnokság szervezőjétől.