Egyre többfelé repülhetünk Nagyváradról

Új légi járatok indultak a bihari megyeszékhely repülőteréről idén decemberben, illetve jövő márciusban, jelentették be október közepén a Romániai Repülőterek Szövetségének Félixfürdőn megtartott éves konferenciáján.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök és Tudor Constantinescu, a Blue Air légitársaság kereskedelmi igazgatója két új járat, a Nagyvárad–Bukarest és Nagyvárad–Torino indulását jelentette be. Mindkét útvonalon a Blue Air légitársaság gépei szállítják majd az utasokat.

A bihari megyeszékhelyről a román fővárosba közlekedő repülőgépek utasai Bukarestből átszállás nélkül utazhatnak tovább Jászvásárra, az út időtartama összesen 90 perc – ismertette a kereskedelmi igazgató. A Nagyvárad–Bukarest járat hetente négyszer (hétfőn, szerdán, pénteken, vasárnap) közlekedik majd, december 15-től kezdődően. A jegyárak 90 lejtől kezdődnek, és a poggyászdíjat is tartalmazzák. Mint Pásztor Sándor megjegyezte: a Nagyvárad–Bukarest menettérti vasúti jegy körülbelül 450 lejbe kerül.

Az olaszországi Torinóba 2017. március 26-tól indulnak a Blue Air repülőgépei, egyelőre heti két alkalommal, csütörtökönként és vasárnaponként. A repülőjegyek ára 19,99 eurótól kezdődik, Torinóban átszállhatnak az utasok a légitársaság Rómába, Nápolyba vagy Cataniába tartó gépeire.

Még szeptemberben bejelentették a Nagyvárad–Barcelona és Nagyvárad–Milánó járatok indulását is. Pásztor Sándor szeptember 20-án, a jegyértékesítés kezdetével egy időben tájékoztatta a nyilvánosságot a spanyolországi és az olaszországi rendszeres járatok indításáról, ezeket a Ryanair üzemelteti majd. Ekkor az is elhangzott, hogy a konstancai járatot is sikerült már elindítani. Ezt szintén a Blue Air üzemelteti. A társaság honlapján 19,99 euróért kínálják a jegyeket a tengerpartra, az útvonalon egy Boeing 737-es repül majd. A járatok 2017. július 1. után hetente egyszer, hétfőnként közlekednek majd, Nagyváradról 14.45-kor indulnak, és 16 órakor érkeznek Konstancára, visszafelé 13-kor indulnak, és 14.15-kor érkeznek.

Barcelonába az első járat jövő március 26-án repül, Milánóba pedig március 29-én. Jegyeket 19,99 eurós ártól lehet vásárolni, mondta el Barabás Denis, a Ryanair romániai kirendeltségének vezetője. Azt is közölte, hogy az országban a nagyváradi a negyedik repülőtér, ahonnan a társaság járatokat indít, s ezzel 45 új munkahelyet hoznak létre. Számításaik szerint a két járat évente több mint 60 ezer utast szállít majd.

A Ryanair és Bihar Megye Tanácsa közötti szerződésnek megfelelően rövidesen megkezdődik az új utasterminál építése, illetve két hónapon belül kialakítanak egy új érkezési és indulási zónát, állt a megyei önkormányzat közleményében.