Szeretet szívből – karitatív december Nagyszalontán

Az év utolsó hónapja a jótékonykodás és a segítségnyújtás jegyében telt Nagyszalontán, ugyanis számos karitatív programot szerveztek a hajdúvárosban, hogy segítsenek a rászoruló és nehéz körülmények között élő embereken.

A hagyományos jótékonysági programok sorában a hajdúvárosban tavaly is megrendezték a Szent Ferenc Alapítvány otthonában nevelkedő árva és félárva gyermekek támogatására a jótékonysági estet. Ebből az alkalomból évről évre összegyűlnek a nagyszalontai vállalkozók, hogy anyagi segítséget nyújtsanak. A Böjte Csaba ferences szerzetes nevével fémjelzett eseményen ez alkalommal is sokan részt vettek, az este során mintegy 75 200 lej gyűlt össze a nemes célra.

Az elmúlt évekhez hasonlóan tavaly decemberben is gyűjtötték a cipősdoboznyi ajándékcsomagokat, a Mosolygós Mikulás program keretében pedig különböző tartós élelmiszereket is vártak a szervezők. Az RMDSZ nagyszalontai szervezetének égisze alatt meghirdetett rendezvények részeként karácsonyi koncertre hívták a kisdiákokat, s ők belépőként valamilyen tartós élelmiszert adtak át a szervezőknek. Az így összegyűlt cukor-, liszt-, olaj-, rizs-, száraztészta-csomagokat karácsony hetében osztották ki a város nehéz körülmények között élő családjainak, mintegy félszáz háztartásnak.

Számos program zajlott továbbá Bondár Albert nagyszalontai fiatalember támogatására. A 18 éves fiatal súlyos megbetegedéssel, csontrákkal küzd, a műtét és az utókezelés költségeihez igyekeztek anyagiakkal hozzájárulni a nagyszalontaiak. Szépségverseny, jótékonysági koncertek és lángos eladásából származó bevételeket is felajánlottak Albertnek, a nagyszalontaiak egy emberként fogtak össze a fiúért.

Számos olyan esemény zajlott tehát decemberben Nagyszalontán, amelynek célja a hátrányos helyzetű emberek támogatása, s ahogyan a programok szervezői elmondták, a hajdúváros lakossága jelesre vizsgázott emberségből.