Nemzetközi kupadöntő kapujában a váradi férfi vízilabdacsapat

Története során először sikerült bekerülnie egy európai kupa elődöntőjébe a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapatának. Váradi együttes legutóbb 1982-ben Splitben játszott nemzetközi kupadöntőt a Crișul Sportklub révén.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kádár Kálmán edző csapata 11–7-re nyert a Ioan Alexandrescu Uszodában lejátszott első meccsen, így előnnyel utazott el az olaszországi visszavágóra, a Nápolyi Canottieri otthonába. Az előzetes aggodalmak ezúttal alaptalannak bizonyultak, ugyanis a váradiak rendkívül szervezett és fegyelmezett játékkal rukkoltak elő, így másodszor is legyőzték ellenfelüket.

A találkozón 13 gól esett, ebből nyolcat a VSK-Digi játékosai lőttek, a védekezésük pedig nemzetközi szintű volt. Mi sem jelzi jobban a bihariak védőmunkáját, mint hogy a négy olasz válogatottat soraiban tudó Canottieri csak ötször tudott betalálni az olimpia, világ- és Európa-bajnok szerb hálóőr, Gojko Pijetlovics kapujába.

A váradiak kettős győzelemmel és 19–12–es összesítéssel jutottak tovább. A nápolyi visszavágón Tiberiu Negrean (2 gól), Mihnea Gheorghe (2), Andrei Prioteasa (1), Borisz Pavlovics, Ramiro Georgescu és Maximilian Costa szerezték Kádár Kálmán együttesének találatait.

„Végig irányításunk alatt tartottuk a játékot, taktikailag remekül teljesítettünk, minden játékos hozzátett a sikerhez” – értékelte a győzelmet Gheorghe Dunca másodedző a csapat közösségi oldalán. Kádár Kálmán az elődöntőbeli ellenfélről szólt pár szót, ugyanis kiderült, a váradiak útja Olaszországon át vezet a döntőbe. A VSK-Digi az olasz Veronai Sport Management gárdáját kapta ellenfélnek, míg a másik ágon a Ferencváros a montenegrói Jadran Hercegnovival csatázik a továbbjutásért. A veronai együttesben több olasz válogatott is van (Gitto, Gallo, Valentino, Luongo), mellettük a montenegrói Lazovics és a horvát Petkovic erősíti a keretet.

„A párharc esélyese az olasz csapat, de nem fogjuk olcsón adni a bőrünket. Megvan az esélyünk ugyanúgy, mint a Canottieri ellen, s mindent meg fogunk tenni, hogy ismét felborítsuk a papírformát, s bekerüljünk a fináléba. A nápolyinál erősebb csapat a veronai, amelyet tavaly már sikerült legyőznünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de azóta erősített az ellenfelünk” – értékelte a soron következő ellenfelet Kádár Kálmán.

Az elődöntő első mérkőzésére január 18-án kerül sor Veronában, a visszavágót egy hónap múlva, február 18-án játsszák Nagyváradon.