Karatézva emlékeztek Sándor Péterre

A hajdúvárosi Shotokan Karate Sportklub szervezésében idén immár tizenegyedszerre rendeztek nemzetközi emlékversenyt az érdemes karatemester, Sándor Péter tiszteletére.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Shotokan Karate Sportklub vezetői és tagjai természetesen 2016-ban is több héten át készültek arra, hogy az immár tizenegyedik emlékversennyel méltó emléket állítsanak egykori tanítójuknak. Mindemellett a program összeállításakor elsődleges céljuk volt a szervezőknek az is, hogy a sportolók európai színvonalú körülmények között léphessenek tatamira. Ezt sikerült is megvalósítaniuk, hiszen a 2016-os emlékversenyen részt vevő Magyarország, Szerbia, Szlovákia és Románia 37 klubjának mintegy 358 versenyzője nemzetközileg elismert bírók előtt mutathatta be tudását.

A megmérettetésen 5 stílusban versenyeztek a sportolók: shotokan, shito ryu, wado ryu, goju ryu és hagyományos karate. A különböző próbákra összesen 740 nevezés érkezett, több, mint bármelyik korábbi emlékversenyen. Ezekkel az adatokkal a szalontai megmérettetés bekerült a három legnívósabb országos karateverseny közé, és túlszárnyalt megannyi rangos külföldi eseményt.

Kata és kumite versenyszámokban mérkőztek meg egymással a sportolók. Látványos és izgalmas mérkőzésekben nem volt hiány, így a közönség is élvezte az eseményt. Török László polgármester köszöntője után a megmérettetés főbírója, Tasnádi Zsolt nyitotta meg a versenyt. A helybeli karatékák remekül szerepeltek a XI. Pepe’s Cup Emlékversenyen, számos újabb dobogós helyezéssel gazdagították éremgyűjteményüket.

A hajdúváros tehetséges sportolói összesen 16 első, ugyanennyi második és 28 harmadik helyezést gyűjtöttek be, nem egy közülük több versenyszámban is érmes lett. A klubok közötti versengést magasan a nagyszalontai Shotokan Karate SK nyerte, de előzékeny házigazdához méltóan csapatban nem indult a szalontai gárda, így az eredmény a következő lett: I. Nagyváradi Crișul, II. Dévai Heian, III. Sepsiszentgyörgyi Shoto Team és Temesvári Sport Record.