Közvetlen segítség a pályaválasztáshoz

Aranyemberek 2016 címmel szervezett pályaorientációs napot a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum vezetősége az intézmény tanulói számára. Ez volt a második ilyen rendezvény, amelyen a diákok különböző szakmák sikeres képviselőivel találkozhattak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Harmincnyolc különféle foglalkozású meghívottat kérdezhettek a nagyszalontai középiskolások munkájukról, szakmájuk előnyeiről és hátrányairól a hajdúvárosi magyar iskola pályaorientációs napján. A klubhelyiségben tartott megnyitón Mészár Julianna igazgató köszöntötte a diákokat, bemutatta az esemény meghívott előadóit, és ismertette a nap programját.

A 2016-os Aranyemberek rendezvényen tájékoztató előadást tartott szakmájáról Bajó Zsanett turisztikai menedzser, légiutas-kísérő, Balogh Péter agrármérnök, Balogh Réka, Barabás Arnold és Bodó Péter informatikus, Bereczki Zsolt tűzoltó, dr. Bordás Levente és dr. Borz Tibor Sebestyén orvos, Borsi Balázs újságíró, Coroiu Mária gyógyszerész, Csabai Zsolt biológus, Csukás Mátyás gépészmérnök, Czele Júlia újságíró, korrektor, Czirják Enikő képzőművész, Domján Orsolya rendőr, dr. Nagy-György Tamás mérnök, dr. Pető Csilla tanfelügyelő, egyetemi tanár, dr. Szabó Attila fogorvos, Herman Ferenc színész, Kelemen Noémi magánvállalkozó, Kis József asszisztens, Kiss Ernő fizikus, Kovács Zoltán divattervező, Lozsádi Loránd kamionsofőr, Madarász Andrea közgazdász, Major Andrea jogász, Moldován Norbert biológus, Papp Gábor festőművész, Szabó Éva Anita fodrász, Szalók Sándor kisiparos, Szalók Ibolya gyógymasszőr, Szél Dóra nyelvész, tolmács, Szemes Imola és Szemes Lajos József informatikus, Tóth Enikő pincér, Turzó Zsuzsanna tanár, Vura Otília pszichológus, Zsirka-Klein Katalin gyógypedagógus.

A megnyitó után a tantermekbe vonultak a résztvevők; minden teremben más és más hivatással ismerkedhettek a diákok csoportjai, egy-egy beszélgetés 30 percig tartott. Az előadások jó hangulatban teltek, a diákok többsége kíváncsian kérdezgette a különböző szakmák képviselőit, és szívesen bekapcsolódott az interaktív tájékoztatókba.

A nap végén, a pályaorientációs programot összegző és értékelő gyűlésen Mészár Julianna köszönetet mondott minden szervezőnek, előadónak és diáknak a részvételért, majd a rendezvény egyik kezdeményezője, Szemes Lajos mondta el a programmal kapcsolatos gondolatait. Pető Csilla tanfelügyelő, egyetemi tanár szintén megosztotta észrevételeit, és Borsi Balázs, a Reggeli Újság főszerkesztője is szólt a jelenlévőkhöz.

A pályaorientációs napra emlékeztetőként és köszönetképpen minden meghívottnak emléklapot és plakettet adtak át a szervezők, majd az eseményt megörökítő csoportkép elkészítésével zárult a rendezvény.