Európai kupadöntőbe juthat a pólócsapat

Kétgólos hátrányt kell ledogoznia a nagyváradi férfi vízilabdacsapatnak azért, hogy nemzetközi kupadöntőt játszhasson.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A VSK-Digi néven szereplő, a román bajnokságot legutóbb ezüstéremmel záró gárda február 18-án este 7 órától a Ioan Alexandrescu Uszodában fogadja az olasz SM Verona együttesét. A január 18-án Olaszországban lejátszott első mérkőzésen két góllal (12–10) nyert a veronai csapat, ám a találkozó hajrájáig győzelmi esélye volt a váradi együttesnek.

Kádár Kálmán edző csapata jól kezdte a mérkőzést, s az első negyed után egygólos előnye volt (4–3), majd a nagyszünetig sikerült megdupláznia a fórját (8–6). A térfélcserét követően három találattal is vezettek a váradiak (6–3, 7–4 és 8–5), ám a végén egy gólra (9–8) feljöttek a házigazdák. Az utolsó játékrész első gólját még a váradiak szerezték (9–7), ám a hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamozták a váradiak kapuját. A taktika bevált, az olaszok négyszer voltak eredményesek, míg a váradiak csak egy gólt dobtak, így a végén kétgólos veronai győzelem született.

Adatok

Veronai Sport Management – Nagyváradi VSK-Digi 12–10 (3–4, 3–4, 2–1, 4–1).

Az SM összeállítása: Dejan Lazovic, Fabio Viola (kapusok), Valentino Gallo (2 gól), Niccolo Gitto (1), Giuseppe Valentino, Romain Blary, Antonio Petkovic (4), Stefano Luongo (1), Marko Jelaca, Cristiano Mirachi (3), Giacomo Bini (1), Andrea Razzi, Amaldo Deserti. Edző: Marco Baldineti.

A VSK-Digi összeállítása: Gojko Pijetlovics, Dorin Creţu (kapusok), Mihnea Gheorghe (1 gól), Negrean Tibor (1), Nicolae Diaconu (1), Mihnea Chioveanu (2), Andrei Prioteasa, Borisz Pavlovics, Mateja Aszanovics (2), Andrei Creţu (1), Ramiro Georgescu (2), Szabó István, Bogdan Remeş. Edző: Kádár Kálmán.

Játékvezetők: Nikolaosz Budramisz (görög) és Andrei Franulovic (horvát).

Maradt esély

„Az első három negyedben mutatott játékra nem lehet panaszunk, mi irányítottuk a találkozót. A csapategységgel és az elszántsággal nem is volt semmi gond, kár az utolsó negyedért, mert megnyerhettük volna a meccset. Sokat mond a találkozóról, hogy a végén az olaszok is gratuláltak nekünk a mutatott játékért. Kétgólos hátrányt le lehet dolgozni, bízom benne, hogy a visszavágón, saját közönségünk előtt sikerül majd fordítanunk, s döntőt játszhatunk” – véli Kádár Kálmán, a VSK-Digi edzője, aki a visszavágón már a szerb Nikola Radjenre is számíthat. A tavaly nyáron igazolt szerb vízilabdázónak ugyanis addig lejár az eltiltása.

Az elődöntő másik párharcának első meccsét minimális különbséggel nyerte meg a montenegrói Jadran Herceg Novi a Ferencváros ellen, így kiélezettnek ígérkezik a február 18-i visszavágó.