Szalontai lábtengósokat díjaztak Kolozsváron

Első alkalommal tartott évértékelő gálát a Román Futnet (a lábtenisz nemzetközi neve) Egyesület. A nagyszalontai sportolók is elismerésben részesültek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Kolozsváron megtartott első évértékelőn a Nagyszalontai Tengo Sportklub vitte a prímet, ugyanis mind a felnőtt, mind a junior kategóriában a hajdúvárosi klub tagja kapta a 2016 legjobbjának járó díjat. Előbbiben a tavalyi brnói világbajnokságon ezüstérmet szerzett Georgel Bobiş, utóbbiban pedig a 2015-ös vb-n második Sorean Alex zárt a rangsor élén. Az év legaktívabb közösségének járó díjat is a Tengo SK kapta, míg a legjobb edzőnek járó elismerést id. Sorean László vette át.

„A megszerzett érmek és trófeák, valamint az elismerések nemcsak a klub, hanem a város sikerei is egyben, ezért köszönettel tartozunk a szalontai polgármesteri hivatal és a helyi tanács képviselőinek, a támogatóinknak s nem utolsósorban a szurkolóinknak. Mint azt már többször is hangsúlyoztuk, mi Szalontának és a szalontaiaknak játszunk, legyen szó hazai vagy nemzetközi megmérettetésekről” – nyilatkozta a gálán részt vevő id. Sorean László, a hajdúvárosi klub edzője, egyben vezetője.

Új elnök

A gála előtt ülésezett a Román Futnet Egyesület, s élére új elnököt választottak Sorin Bogdan személyében. A vezetőségben kapott helyet az eddigi elnök, Daniel Săsărman, a szalontai Tengo SK vezetője, id. Sorean László, valamint a váradi Gheorghe Grădinaru és a ploieşti-i Ioan Zârnă.

Világbajnokságra pályáznak

A találkozón az új elnök bejelentette, megpályázzák a 2018-as futnet-világbajnokság rendezési jogát. Ennek érdekében személyesen beszélt Emil Bockal, a kincses város polgármesterével, aki támogatást ígért.

A szalontaiak 2014-ben csatlakoztak az UNIF néven megalakult nemzetközi szövetséghez. Ez 2015-ben Európa-, tavaly pedig világbajnokságot rendezett négy kontinens 20 országának részvételével (előtte a másik nemzetközi szövetségben, a FIFTA-ban szerepeltek eredményesen). A szlovákiai kontinenstornán egy arany- (Bobiş egyéniben lett első) és két bronzérmet (párosban és triplában) szereztek, míg a csehországi Brnóban megrendezett vb-t egy ezüstéremmel (Bobiş) zárták a Romániát képviselő hajdúvárosiak. A csapatban a következők kaptak helyet: Georgel Bobiş, Ács Krisztián, Sorean Alex, ifj. Sorean László, Nagy Darius és Denis Purjea.

„Világszerte egyre dinamikusabban fejlődik a sportág, s olyan nemzetek törnek dobogóra, mint a franciák, a svájciak vagy a koreaiak. Pár éve még nem okozott gondot ezeknek a legyőzése, a tavalyi vb-n viszont már sokkal nehezebb volt ellenük játszani. A hazai rendezésű világbajnokság komoly sportdiplomáciai siker, egyben nagy felelősség is lenne számunkra” – tette hozzá a Tengo SK vezetője, aki a román felnőtt és ifjúsági válogatottak edzője is.