Szalontai gyerekfocisták az élvonalban

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum tehetséges fiatal labdarúgói március 7-én a Tymbark Kupa nevet viselő junior megyei bajnokságon mutatkoztak be, méghozzá kivételes sikerrel.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A magyar iskola csapata a 10 évesek korosztályban lépett a pályára és példás helytállásuknak köszönhetően minden ellenfelüket maguk mögé utasították. Az ügyes focistákat Zsirka Norbert testnevelő tanár kísérte el a megmérettetésre. Lapunknak elmondta, nagyon elégedett a gyerekekkel, hiszen tudásuk legjavát nyújtották, kiemelkedően helytálltak a versenyen.

A rangos megmérettetést a Román Labdarúgó Szövetség és a Tymbark Maspex Románia Kft. együttműködésével, a tanügyminisztérium támogatásával rendezték meg. A megyei fordulóban öt település csapatai mérkőztek meg egymással, Nagyszalonta gárdája mellett pályára léptek Margitta, Nagyvárad, Mihályfalva és Barátka gyerek labdarúgói. A szalontai csapat összeállítása: Czégé Kristóf (III. D), Struber Richárd (IV. B), Szatmári Bence (III. B), Pistrițu Erik (III. B), Szabó Ádám (IV. C), Varga Ádám (IV. C), Szilágyi Dávid (IV. B) és Ladányi Trisztán (IV. B).

A szalontaiak mérkőzései a következőképpen alakultak: Margitta–Nagyszalonta: 2–2 Nagyvárad–Nagyszalonta: 0–6, Nagyszalonta–Mihályfalva: 2–0, Nagyszalonta–Barátka: 1–0. A hajdúváros tehetséges kis focistáinak tehát sikerült megszerezniük a megyei bajnoki címet, így Nagyszalonta csapata képviselheti majd a megyét a soron következő, regionális fordulóban a hónap végén Zilahon.