Magvetés Nagyszalontán

Hat évvel ezelőtt szökkent szárba a Magvető program az RMDSZ nagyszalontai szervezete családsegítő programjainak a sorában. Célja, hogy vetőmaggal lássa el a kisnyugdíjasokat és nehéz körülmények között élő nagycsaládokat, hogy zöldségfélékkel és virágokkal ültethessék be a kiskertjüket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nagy népszerűségnek örvend Nagyszalontán a Magvető program, hiszen évről évre egyre többen kérelmezik a vetőmagcsomagokat. A hajdúvárosi RMDSZ-szervezet által kínált támogatás révén több pénz maradhat a családi kasszában. Hasonlóan sikeres családsegítő kezdeményezés például az óvoda- és iskolakezdőket támogató Arany Tulipán ösztöndíj, és több éve működik a Szövetség égisze alatt a munkahely-közvetítés is. Egyéb szociális szolgáltatás is kapcsolódik az érdekvédelmi szervezethez, de a leglátványosabb eredményt kétségkívül a Magvető program hozta.

Az elmúlt évek hagyományához híven idén februárban ismét meghirdette a lehetőséget az RMDSZ, és számos család és kisnyugdíjas jelezte, hogy élni kíván vele, és igényeli az ingyen kínált vetőmagokat. Az első Magvető akció óta összesen 663 háztartás részesült ilyen támogatásban, idén pedig újabb 162 rászoruló kapta meg a Magvető-csomagot. Ez dughagymát, vetőburgonyát, répa-, petrezselyem-, borsó-, zöldbab-, saláta-, uborka- és virágmagokat tartalmazott. Az első akció során, 2012-ben 87 család kapott ilyen támogatást, 2013-ban már 122 család veteményezhetett, 2014-ben 138 háztartás asztalára került friss zöldség ily módon, 2015-ben 156, tavaly pedig 160 háztartás igényelt és kapott vetőmagcsomagot.

Az idei kérvényezők a múlt hónapban az RMDSZ-székházban gyűltek össze, és Török László polgármestertől kapták kézhez a magokat. Az elöljáró elmondta, hogy a szövetség hajdúvárosi szervezete szeretne minél több olyan hasznos gyakorlati támogatással a nagyszalontaiak segítségére sietni, amelyek megkönnyítik számukra a mindennapokat és hozzájárulnak a családok boldogulásához.