Magyarországi nyári egyetem joghallgatóknak

A Kisebbségi Jogvédő Intézet a Nemzetpolitikai Kutatóintézettel közösen július 30. és augusztus 5. között nyári egyetemet szervez külhoni magyar joghallgatók, fiatal jogászok számára. Jelentkezési határidő: június 30.

A külhoni magyarság jogvédelmének ellátása érdekében jött létre 2012-ben a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézet. Tevékenységének két alappillére a Kárpát-medencei jogsegélyszolgálati helyek fenntartása, illetve nyári egyetemek szervezése a külhoni magyar joghallgatóknak. Ez utóbbiak célja, hogy a résztvevők hasznos ismereteket szerezzenek a jogvédelem/kisebbségvédelem területén változatos programok során, így többek között ügyvédek mutatnak be egy-egy ügyet, elméleti képzést adnak, és nemzetpolitikai vetélkedőn vehetnek részt a hallgatók.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézettel közösen július 30. és augusztus 5. között meghirdetett idei nyári egyetemének témája: Kisebbségvédelem Európában. A helyszíne Gödöllő és Budapest. A meghívott előadók között van Potápi Árpád János, dr. Navracsics Tibor, Kalmár Ferenc, dr. Kardos Gábor, dr. Elek Zsófia. A programok között szerepel többek között országházi látogatás, beszélgetés és együtt éneklés Sebestyén Mártával, kastély- és templomlátogatás, városnézés.

A nyári egyetemi képzést, az ellátást, a szállást, a programhoz tartozó rendezvények, kirándulások költségét és a belépődíjakat a szervezők állják, a hallgatóknak az oda- és hazautazást kell csak fizetniük. Jelentkezési határidő: június 30. Az intézet honlapján (www.kji.hu) megtalálható regisztrációs íven lehet jelentkezni; az egyéb feltételek és tudnivalók is ott olvashatók, vagy hívják fel a+36-1/79–86–530-as telefonszámot.