Virrasztás, orgonakoncert, médianap, bérmálás és búcsúk

Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére június 13-án, kedden 19 órakor szentségimádást, 21 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, majd 22 órakor gyertyás körmenet lesz a püspöki palota kertjében. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kiss Albert nagyvárad-olaszi plébános.

Orgonakoncert Nagyvárad-Szőllősön

A XV. Brazil Komolyzenei Fesztivál keretébenjúnius 16-án, pénteken 19 órakor a nagyvárad-szőllősi plébániatemplomban orgonakoncertet tartanak. A rendezvény művészeti vezetője Thurzó Sándor József, orgonál Józsa Domokos. Műsoron Amaral Vieira Fantasia (op. 186.), Andante misterioso (op. 283.) és Suíte para órgão (op. 292.) című művei. A belépés díjtalan, önkéntes adományokat elfogadnak a szervezők.

Médianap Nagyváradon

A már többéves hagyománnyal rendelkező egyházmegyei médianapot június 17-én, szombaton szervezik meg Nagyváradon, hogy az egyházi sajtóban szerepet vállalók új meglátásokkal gazdagodva, hatékonyabban tevékenykedjenek a kommunikáció, különösképpen a vallásos kommunikáció terén. A médianap témája több alkalommal igazodott a társadalmi kommunikáció világnapja üzenetének tartalmához. Idén az 51. világnap alkalmával is figyelnek Ferenc pápa üzenetére, amelyben a remény megélésére, terjesztésére és továbbadására bátorít mindenkit. A nagyváradi Posticumban 10 órakor kezdődő találkozó címe Remény és bizalom a kommunikációban, előadója pedig dr. Török Csaba, a Magyarországi Katolikus Püspöki Kar tévéreferense.

Templombúcsú Cséffán és Újpalotán

Június 18-án, vasárnap tartják a Jézus Szíve tiszteletére szentelt cséffai római katolikus templom búcsúünnepét. A 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Egeli József tenkei plébános. Ugyanakkortartják a Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt újpalotai római katolikus templom búcsúünnepét. A 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Pék Sándor nagyvárad-újvárosi plébános.

Bérmálás Nagyvárad-Olasziban és Mezőtelegden

Június 18-án, vasárnap Böcskei László megyés püspök az egyházmegye két plébániáján szolgáltatja ki a bérmálás szentségét: Nagyvárad-Olaszibana 12.30-kor kezdődő szentmisén 10 fiatalnak, Mezőtelegden 16 órakor 15 fiatalnak.

Szentségimádás Margittán és Szalárdon

Június harmadik vasárnapján,18-án Margittán és Szalárdon lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

Esti szentmisék a székesegyházban

Június 18-ával kezdődően vasárnaponként a 8, 10, 11.30 és 18 órai szentmisék mellett a nyári hónapokban 21 órakor is tartanak szentmisét a nagyváradi római katolikus székesegyházban.