Turnén a Szigligeti Színház társulatai

A VANmeSE június 13-ai és 14-ei bemutatóját, illetve a június 16-án, pénteken 19 órakor kezdődő Maya című évadzáró előadást követően turnéra indulnak a nagyváradi Szigligeti Színház művészei: júniusban a Szigligeti Társulat a Szatmárnémeti Északi Színházban, a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválján, a Nagyvárad Táncegyüttes pedig Győrben, a Magyar Táncfesztiválon vendégszerepel.

A Harag György Társulat meghívására háromszor játssza a Szatmárnémeti Északi Színházban a szilveszterkor bemutatott Fényes Szabolcs-operettet, a Mayát. A Novák Eszter által rendezett nagyszabású, élőzenés előadást június 9-én, 10-én, illetve 27-én láthatja a szatmári közönség.

A határon túli magyar színházak Kisvárdán megszervezendő fesztiváljának versenyprogramjában két előadással is részt vesz a Szigligeti Színház: június 18-án a Maya című produkció, 20-án pedig a Hunyadi István által rendezett Bányavirág mutatkozik be rangos szakmai közönség előtt. A zsűri tagjai: Fábián Péter színész-rendező, K2 Színház; Keszég László, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője, a Magyar Színházi Társaság elnöke; Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgatója-főrendezője; Zappe László színikritikus és dr. Zsigmond Andrea színházi szakíró, szerkesztő (Játéktér, Székelyföld), egyetemi oktató (Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár).

A Nagyvárad Táncegyüttes Ütközések című produkciója vendégelőadás lesz a Győri Nemzeti Színház által szervezett Magyar Táncfesztiválon. Az előadás rendezője Dimény Levente, dramaturgja Szalay Tamás, zeneszerzője pedig Cári Tibor.