Győztes szalontai rajt a futnet-bajnokságban

Átszervezett rendszerben zajlik idén a román futnet (lábtenisz)-bajnokság. A nyitómeccsre Nagyszalontán került sor.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az eddigi tornarendszer helyett oda- és visszavágó rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok, köztük a Nagyszalontai Tengo felnőtt és ifjúsági gárdája. A hajdúvárosban megtartott találkozókon a hazaiak felnőtt csapata 5–0-ra legyőzte a Kolozsvári Victoryt. Sorean László edző együttese 2–0-ra nyerte meg mindkét páros, illetve tripla meccsét, s egyéniben is ilyen arányban volt jobb a kolozsváriaknál. A két alapemberét – ifj. Sorean Lászlót és Bagoși Istvánt – nélkülözni kényszerülő szalontai csapat a következő összeállításban lépett pályára: Georgel Bobiș, Alex Sorean, Nagy Darius, Dennis Purjea, Ilyés Gergő.

A Tengo ifjúsági csapata a bajnokságban debütáló Szilágysomlyói Simex együttesét látta vendégül, s bár sikerült meccset nyernie (triplában 2–0 volt a hazaiaknak), a találkozót a vendégek nyerték 4–1-re. A legifjabb hajdúvárosi lábtengósok csapatában helyet kapott Gál Szabolcs, Bondár Berci, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Mark Bence és Suciu David. A bajnokság nyitófordulójának harmadik találkozóján a Temesvári SK és a Kolozsvári JSF mérkőzött meg.

A szalontaiak legközelebb május 20-án lépnek majd pályára Kolozsváron: az ifik a Victory ellen, a felnőttek pedig a JSF ellen. A hazai bajnokság mellett a szlovák, cseh, lengyel és magyar csapatokat felvonultató Interligában is küzd idén a Tengo csapata, címvédőként.