Életet mentettek a focimeccsen

Egy orvosi asszisztens és egy tűzoltóautón dolgozó személy lélekjelenlétén és hozzáértésén múlott, hogy nem torkollt tragédiába a megyei focibajnokság első osztályában április 22-én, szombaton lejátszott Élesd–Diószeg mérkőzés.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A találkozó 9. percében a hazai csapat védője, Andrei Cătană összeesett a pályán, s újra kellett éleszteni. Csakhogy a mentőautó kiérkezéséig öt perc telt el, s ha ezalatt a jelenlévők tétlenül álltak volna, akkor bizonyosan tragikus véget ért volna a találkozó. Az élesdi csapat asszisztense, Dorel Miere és a nézőtérről a segítségére érkező tűzoltósági alkalmazott, Cristian Coita együttes erővel küzdött a fiatal játékos életéért, majd a helyszínre érkezett rohamkocsi személyzete folytatta a műveleteket, immár korszerű újraélesztővel.

Fél óra megfeszített munka után sikerült a játékos állapotát stabilizálni, így a mentőautó a megyei kórházba szállította őt. A sürgősségi osztály orvosai elismerően szóltak Miere és Coita erőfeszítéseiről, hiszen ezek nélkül jóval kisebb lett volna a labdarúgó túlélési esélye.

Arra egyelőre nem derült fény, mi okozta az életveszélyes rosszullétet, de a megyei labdarúgó-egyesület vezetői arra intették a csapatok vezetőit, hogy szenteljenek kellő figyelmet a játékosok kötelező orvosi kivizsgálására, hiszen az effajta szűrésekkel elkerülhetők az élesdihez hasonló esetek.