Holland önkéntesek a szalontai idősotthonban

Nyugat-Hollandiából, Katwijk városából érkezett hétfős önkéntes csapat a nagyszalontai Salem Idősek Otthonába, hogy munkájukkal segítsenek az otthon új épületének felhúzásában. A Hans Baay vezette társaság nagy örömmel érkezett a hajdúvárosba, mint mondták, most először vesznek részt önkéntes munkában, de a jövőben feltétlenül szeretnének még segíteni olyan településeken, ahol szükség van a munkájukra.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

– Honnan hallottak a Salem Idősek Otthonáról és hogy az építkezéshez szükség lenne önkéntes segítőkre?
– A hollandiai baptista gyülekezetben az egyik társunktól hallottunk a nagyszalontai baptista gyülekezetről és a Salem idősotthonról, s arról, hogy szívesen fogadnák a segítő kezeket. Innen jött az ötlet, hogy Nagyszalontára utazzunk, aztán már minden ment magától, egyre többen mondták, hogy szeretnének jönni, a múlt hét végén pedig heten meg is érkeztünk.
– Miben segítenek?
– Az építkezés minden fázisában részt veszünk, téglát pakolunk, betont keverünk, pucolunk, csiszolunk, mikor mire van szükség. A célunk, hogy közös erővel minél hamarabb megépüljön az öregotthon új épülete.
– Hogy tetszik önöknek Nagyszalonta? Sikerült-e egy kicsit megismerkedni a várossal?
– Voltunk sétálni, vásároltunk is. Aranyos ez a város, kicsit hasonlít a mienkre, az emberek segítőkészek, barátságosak, összességében nagyon kedvező a benyomásunk Nagyszalontáról.
– A napokban már utaznak is haza. Mikor láthatjuk önöket ismét itt?
– Sajnos csak egy szűk hetet maradhatunk, de reméljük, jövőre nagyobb létszámú csapattal térhetünk majd vissza, és folytathatjuk a közösen megkezdett munkát.
Balázs Anita