Lábteniszben Szalonta a császár

A Nagyváradi Liberty Sportklub által 1999-ben cselgáncsban elnyert Bajnokok Ligája-serleg óta nem termett olyan komoly trófea a bihari sportnak, mint amelyet a Nagyszalontai Tengo SK csapata hódított el június 10-én Karlovy Varyban. A hajdúvárosiak a lábtenisz klubvilágkupát szerezték meg.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A leginkább a rangos nemzetközi filmfesztiváljáról ismert cseh városban, Karlovy Varyban megtartott tornán a hajdúvárosi csapat a csoportkörben a svájci aranyérmes FT Gust, az ukrán Healthgroup Kijevet és a szlovák bajnok Kassai KAC gárdáját győzte le, így az elődöntőben elkerülte a fő esélyest, a hazai közönség előtt pályára lépő Liapor Witte Karlovy Vary gárdáját. A két csapat végül a döntőben találkozott, miután a szalontaiak a francia bajnok Tennis Ballon Ollonais együttesén, a csehek pedig szlovák riválisukon kerekedtek felül.

A fináléban aztán nemcsak a papírforma, hanem a világ rendje is borult, hiszen a Tengo 3–1-re nyert a hazaiak ellen, így elhódította az impozáns serleget, és ez a romániai lábteniszsport (nemzetközi nevén futnet) eddigi legnagyobb sikere klubszinten. A már említett együttesek mellett a magyar bajnok Százhalombatta és a lengyel címvédő Blockers Lodz szerepelt még a világkupa döntőjében.

„Az 1994-ben alakult klub eddig legnagyobb sikerét értük el, ráadásul történelmet is írtunk, hiszen eddig csak szlovák és cseh csapat tudta megszerezni a világkupa serlegét – értékelte a sikert id. Sorean László klubvezető. – Ráadásul olyan csapatokat sikerült magunk mögé utasítanunk, amelyek Szalontánál tízszer vagy akár hússzor is nagyobb városokat képviselnek. Köszönjük a Bihar Megyei Tanács és Szalonta város önkormányzatának támogatását, illetve mindazon cégeknek, amelyek anyagi hozzájárulásukkal tették lehetővé a sikert.”

A szalontai bajnokcsapatot Georgel Bobiș, Ács Krisztián, ifj. Sorean László, Sorean Alex és Nagy Darius alkotta.

Pár nappal a csehországi siker után Nagyszalonta főutcáján állították ki a lábteniszcsapat által elhódított klubvilágkupát. Az eseményen számos helybeli sportkedvelő megjelent, hogy elismerését fejezze ki a Tengo SK tagjainak, akik közül Ács Krisztián és Nagy Darius nem tudott jelen lenni. A résztvevők vastapsa közepette Georgel Bobiş hozta el az impozáns serleget, s azt több órán át közszemlére tették a hajdúváros főterén. Az érdeklődők fényképet készíthettek a csapat tagjaival és a trófeával.

Hajdu Attila