Zarándoklatok, szentségimádás

Zarándoklat Máriaradnára

Szeptember 8-án, pénteken, Szűz Mária születésének ünnepén a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye papjai és hívei a főpásztor vezetésével az Arad megyei Máriaradnára zarándokolnak, és ott közösen vesznek részt a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén, melynek főcelebránsa és szónoka Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz. A szentmise után keresztúti ájtatosságon vesznek részt a nagyváradi zarándokok. Ezen a napon a nagyváradi székesegyházban reggel 8 és délután 6 órakor lesznek szentmisék.

Egyházmegyei zarándoklat Szentjobbra

Szeptember 10-én, vasárnap, a Boldogságos Szűz születésnapján, a templom búcsúünnepén Szentjobbra zarándokolnak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye papjai és hívei. Ott a 11 órakor kezdődő szentmisén a Boldogságos Szűzanya közbenjárását, Szent István és Szent László király oltalmát kérik közösségünk, családunk megújulásáért. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti metropolita érsek lesz. Az áldás után Szentjobb utcáin körmenetet tartanak a zarándokok a brünni Fekete Madonna felújított kegyképével. Böcskei László megyés püspök 2016-ban kiemelkedő szentéllyé nyilvánította a szentjobbi plébániatemplomot, és meghívta az egyházmegye híveit, hogy minden évben közösen üljék meg búcsúünnepét.

Szentségimádás Hegyköztótteleken és Értarcsán

Szeptember második vasárnapján, 10-én Hegyköztótteleken és Értarcsán lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.