Keresik a legszebb erdélyi magyar dalt

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete harmadik alkalommal hirdeti meg A legszebb erdélyi magyar dal elnevezésű pályázatát az erdélyi zenekarok számára. A szervezők célja a magyar nyelvű saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása, a kezdő zenekarok felkarolása, hogy megmutathassák tehetségüket a nagyközönségnek. A zsűri a beküldött dalok szövegének minőségét, a zenei alapot, valamint a szöveg és a zene összhangját, illetve a dal színpadképességét is értékeli. Tavaly óta az amatőröket és a profikat külön kategóriában bírálják el. Idén a zsűri négy tagból áll: André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Gabora-Máté Éva zenész és Hary Judit operaénekes.

Pályázhatnak itthoni magyar zenekarok magyar nyelven íródott, 2016 augusztusánál nem régebbi, még nem publikált, saját szerzeménnyel (fordítást vagy megzenésített verset nem fogadnak el). Korhatári megkötés és zenei stílusbeli korlátozás sincs. Egy zenekar legfeljebb 3 számmal nevezhet be. A jelentkezési űrlapot kitöltve, elektronikus formában lehet jelentkezni, mellékelve a dalt, annak szövegét írásban, valamint a zenekarról készült fotót.

A pályázat beküldési határideje szeptember 30. A legjobbnak talált hat dal elhangzik majd a díjkiosztó gálaesten is november 11-én Kolozsváron. A nyeremények között lesz hazai és külföldi fesztiválokon való fellépés, stúdió- és videofelvétel. A pályázati felhívás és űrlap elérhető a www.emkisz.ro honlapon, illetve kérhető az emkeifjusag@gmail.com villanypostacímen. Ugyanott további információk is találhatók.