Falunapoktól lemezkiadásig

Van annak már egy évtizede, hogy Paptamásiban a községi napokon felhívták a figyelmemet egy tehetséges helybeli énekesnőre. MOHÁCSI BRIGITTA akkor még diák volt, azóta a mulatós zene igazi csillagává vált. A Magyar Sláger Tv állandó fellépője azóta is rendszeres meghívottja a falunapoknak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Zeneművészeti középiskolát végzett, majd a Nagyváradi Egyetem zeneművészeti karának ének szakán diplomázott. Hosszú ideig szinte nem volt olyan városi, községi vagy falunapi rendezvény a magyarlakta Bihar megyei településeken, ahol Mohácsi Brigitta ne lépett volna fel. Karrierje érdekében nagyon fontos lépést tett, amikor jelentkezett az akkori Nóta Tv egyik válogatójára, ugyanis felvették a magyarországi műsorszolgáltató csapatába. Azóta a csatorna nevet változtatott, Magyar Sláger Tv-ként sugároz, s ritka az a nap, amikor a paptamási származású fiatal énekesnő ne szerepelne műsorában.

Az utóbbi időben Mohácsi Brigitta kevesebbszer lép fel Biharban, annál többször a Kárpát-medence más vidékeinek magyarlakta településein. Három évvel ezelőtt mondhatni berobbant a mulatós zene tévécsatornáján, két dalának, a Szerenád és a Szeretem a családom címűnek óriási sikere volt, a videoklipeket közel kétmillióan látták, és a koncerteken is a közönség kedvencei. Slágerek egész sorát jegyzi ma már az énekesnő, rendszeresen készülnek az új videoklipek. Beszélgetésünkkor azt is elárulta, ügyel arra, hogy ezek a klipek minél színesebbek legyenek, és egy részük Nagyváradon készült. Többet forgattak Magyarországon, sőt kettőt Horvátországban vettek fel. Szakmai előrelépését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy befutott énekesekkel készített közös klipet.

Az utóbbi időben a mulatós tévécsatorna egyik legnézettebb műsorában, a Sztár Like-ban is szerepet kapott mint műsorvezető, ezzel egyik álma teljesült. Szabadidejében képzi magát, új klipeket forgat, ebben az évben még három dalt vesznek fel. Emellett természetesen koncertezik. Fellépett idén Szlovákiában, Bihar és Szatmár megyében, Erdélyben sok helyen, legtöbbet a Székelyföldön. „Azért van még bőven hely a határidőnaplómban, várom a meghívásokat – veti közbe mosolyogva Mohácsi Brigitta. – Fellépéseimmel örömöt szeretnék szerezni mindenkinek” – teszi hozzá.

Hogy a közönség szereti és elfogadja, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nagyon sok levelet kap, sokan írnak neki a közösségi oldalakon is. „Jóleső érzés az is, amikor látod a színpadról, hogy a közönség együtt énekel veled. Boldog vagyok, ha énekelek.”

Beszélgetésünkkor arról is szó esett, hogy egy albuma már megjelent, és hamarosan jön a következő, amit nagyon vár, hisz ez is előrelépés számára. Magánéletéről is kérdeztem, mint mondja, várja az igazi boldogságot. Szerintem biztosan eljön, hiszen Mohácsi Brigitta rendkívül optimista alkat.

Deák F. József