Ünnepi misék, bérmálás, koncert, szentségimádás

Szentmise a székesegyházban Boldog Szilárd ünnepén

„Mindannyiunk körül számos szent él, akik hozzánk hasonlóan mindennapi életüket élik, de úgy, hogy az evangélium üzenetét hirdetik és gyakorolják.” (Ferenc pápa szavai) Boldog Bogdánffy Szilárdünnepén, október 3-án, kedden 18 órakor Böcskei László megyés püspök szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban.

Hálaadó szentmise a Vártemplomban

A Szent László Regionális Találkozók zárásaként október 5-én, csütörtökön 17 órakor Böcskei László megyés püspök hálaadó szentmisét mutat be Szent László király egykori sírjának közelében, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise keretében minden régió 25 fős képviselete összegezni fogja a találkozók tapasztalatait, majd a jelenlévők elköteleződésük kifejezéseként, a megújulás vágyával ünnepélyes hitvallást tesznek. Jó alkalom ez a nap arra, hogy egyházmegye- és városalapító szentünk közbenjárását kérjük közösségeink, családjaink és saját magunk életére.

Bérmálás Biharpüspökiben

Otóber 8-án, vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 5 biharpüspöki és 15 bihari fiatalt részesít a keresztény nagykorúság szentségében a biharpüspöki plébániatemplomban. A fiatalokat Varga Sándor, illetve Szabó Ervin plébános készítette fel.

Kamarakoncert a püspöki palota dísztermében

Október 8-án, vasárnap 19 órakor a Fonte di Gioia együttes és a meghívottai adnak kamarakoncertet a püspöki palota dísztermében. Műsoron M. Corrette, G. F. Händel, J. Rosenmüller, H. Purcell és T. Merula művei. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Szentségimádás

Október második vasárnapján, 8-án a Micskén és Baromlakán lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.