Bihari jó példák

A Nőileg magazin által szervezett közösségi akció Bihar megyei szakaszában is olyan példaképeket kerestek, akik munkájukon túl végeztek a közösségnek hasznos tevékenységet. Bárki jelölhetett bárkit, a jelöltek közül Szántó Ildikó lett a győztes.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Mutass jó példát! program harmadik győztese a Nagyváradon élő Szántó Ildikó gyermekvédelmi szakember lett, ő kerül a Nőileg magazin szeptemberi számának címlapjára. A 28 jelölt közül a zsűri döntése alapján második helyre a szintén nagyváradi Konrád Katalin pedagógus, harmadik helyre pedig az ugyancsak nagyváradi Marius Sabău virágkötő került. Mindhármukat bemutatja a Nőileg magazin nyomtatott változata, illetve a lap weboldala. Az alábbiakban a jelölők ajánlásait olvashatják.

Szántó Ildikó a ’90-es évektől a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetője a Partiumban. Több ezer rászoruló gyermeknek és családnak segített különböző egészségügyi, szociális problémákban. Számos programot, rendezvényt szervez önkéntesen, nem kap érte semmiféle juttatást. A helyi, Bihar megyei közösség aktív tagja, részt vesz a rendezvényeken, zsűrizik a gyermekversenyeken, jutalmaz, és önzetlenül segít, ahol kell. Sokak számára példakép a megyében, sokan ismerik, és sokan fordulnak hozzá szociális tanácsadásért különböző gyermekvédelmi vagy szociális problémával. Évente kétszer elkíséri a Magyarországról érkező orvoscsoportot a Székelyföldre és a Gyimesekbe, ahol rászoruló gyerekeket vizsgálnak, gyógyítanak, ott is segítve az orvosok áldásos munkáját.

Konrád Katalin hitoktató, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója. Megszólító ereje és embertársai iránt érzett felelőssége vezérli tetteit mind pedagógusként, mind a mindennapi életben. Az egész Kárpát-medencében működő egyesület vezető személyiségeként, tevékenysége több száz emberre kiterjed. A mindennapokban is önzetlenül fordítja figyelmét azokra, akik hozzá fordulnak bármilyen kérdéssel.

Marius Sabău virágkötő azzal érdemelte ki az elismerést, hogy példaképként tekintenek rá, hogy 27 ezer tő tulipánt ültetett egy nagyváradi közparkba, és egy zongorát tett közhasználatra ugyanebbe a parkba (az Ezredévi emléktérre, a Szacsvay-szobor közelébe). A jelölők szerint folyamatosan építi és szépíti környezetét, közösségben gondolkodik, és szeretné szebbé tenni a várost, amelyben él, nem foglalkozva az ezért hozandó anyagi áldozattal. Emberi jóságát mutatja, hogy külső segítség nélkül valósítja meg elképzeléseit.