Szalontai diák kapta a Mákvirág-díjat

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum diákjának, ÉLES DÁVIDNAK ítélte oda a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az idei Mákvirág-díjat.

A hajdúváros magyar iskolájának matematika–informatika szakán tanuló 15 éves Éles Dávid kiemelkedő eredményeket ért el a tantárgyversenyeken, kulturális tevékenységeken, és példaértékű a magaviselete, ezért díjazták.

A kitüntetett középiskolás lapunknak elmondta, hogy leginkább a matematika-, fizika-, informatika- és kémiaversenyeken szokott részt venni, és ezeken a megmérettetéseken rendszeresen sikerül szép eredményeket elérnie. „Nagy lelkesedéssel küldtem be a pályázatomat, és reménykedtem, hogy megkapom a díjat. Az eredményre nagyon sokat kellett várni. Már-már le is mondtam az egészről, amikor a tanárnőm közölte velem a jó hírt. Nagyon örültem neki” – mondta Dávid.

Az ügyes fiatal szabadidejében nagyon szívesen sportol, legkedvesebb időtöltéseinek egyike a teniszezés, ezt már lassan két éve gyakorolja. „Vannak már ötleteim a pályaválasztásommal kapcsolatban is, de még nem döntöttem el, hogy pontosan milyen irányba akarok továbbmenni. Az biztos, hogy reál tantárgyakra épülő szakot fogok választani.”