Jótékonysági előadás Ács Tibor színművész síremlékéért

Ács Tibor színművész halálának első évfordulójához közeledve jótékonysági előadást szervez a nagyváradi Szigligeti Színház, amelynek bevételét az Életműdíjjal kitüntetett színész síremlékének kivitelezésére ajánlják fel.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A síremlék terveinek elkészítésére a Szigligeti Színház vezetősége, valamint a Szigligeti Kulturális és Jótékonysági Alapítvány Deák Árpád szobrászművészt kérte fel. A síremlék gipszmakettje elkészült, a következő időszakban hátravan még ennek bronzból való kiöntése, valamint a síron való elhelyezése.
A tervek elkészítése, valamint a kivitelezés anyagi költségeinek fedezésére a Szigligeti Színház jótékonysági előadást hirdet: december 8-án, pénteken 19 órától Molière A mizantróp című komédiáját játssza a Szigligeti Társulat, amelyet 50 lejes támogatói jegy megvásárlásával tekinthet meg a közönség. A  szervezők ugyanakkor szeretettel fogadják az egyéb felajánlásokat is.
Adományjegyek kizárólag a színház jegypénztárában kaphatók, amely hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva.

Ács Tibor 1944-ben született Nagyváradon. A Premontrei Gimnáziumban érettségizett, majd az Építészeti Technikum elvégzése után kanyarodott életútja a színészi pálya felé. 1972-ben végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Akadémián; előbb Szatmárnémetibe került, ahol öt évig szolgálta és szórakoztatta a közönséget, majd 1977-ben hazatért Nagyváradra. Klasszikus vígjátékokban és modern drámákban egyaránt sikerrel szerepelt. Közismert volt a groteszk és az abszurd humor iránti érzéke. Bohózatokban és zenés vígjátékokban is gyakran játszott. 1990 után játszott a nagyváradi Kiss Stúdió Színházban is. 2009-től betegsége miatt már nem állt többé színpadra. 2012-ben a nagyváradi Szigligeti Színház Életműdíjjal tüntette ki.

A Biharország Vastaps rovatában megjelent, vele készült beszélgetést a következő címen érhetik el: http://www.biharmegye.ro/node/5188.