Másodszor is Nagyszalontán a Bodola Gyula-díj

Hatodszor adták át az RMDSZ Bihar megyei szervezete által 2010-ben alapított Bodola Gyula-díjat, amellyel a megyében élő tehetséges labdarúgók teljesítményét ismeri el a Szövetség. A 2016–2017-es idényben a nagyszalontai HEGEDŰS PATRIK kapta meg az elismerést.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Amint az Botházy Nándornak, az RMDSZ megyei szervezete sportért felelős ügyvezető alelnökének szavaiból kiderült, a Bodola Gyula-díjat azzal a nem titkolt céllal alapították 2010-ben, hogy a labdarúgás területén is kapcsolatot teremtsen a dicső múlt és a remélhetőleg fényes jövő között. Az elismeréssel a fiatal, tehetséges és nem utolsósorban magyar focistákat igyekeznek ösztönözni a folytatásra, a továbbfejlődésre.

„A díj arról a Nagyváradhoz, illetve Bihar megyéhez szorosan köthető labdarúgóról kapta a nevét, akinek – méltó képviselőjeként az erdélyi magyarságnak – a határváltoztatásoknak is betudhatóan helyt kellett állnia és helyt tudott állni 13 alkalommal a magyar és 48 alkalommal a román válogatottban is. Nem mellékesen 1943-ban az év játékosának is megválasztották Magyarországon” – mondta Botházy.

Neves szakembereket felvonultató bizottság ítéli oda ezt a díjat minden labdarúgószezon végén egy magyar nemzetiségű fiatal, igazolt labdarúgónak, aki az egész éves teljesítményével arra rászolgált. Jenei Imre mesteredző mellett idén Muzsnay Zsolt edző, volt válogatott labdarúgó (ott volt az 1990-es világbajnokságon) és Boros Péter, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület főtitkára választotta ki a személyt.

Az idei díjazott egy tehetséges középpályás, Hegedűs Patrik, aki 2001. március 16-án született Nagyszalontán. Hatéves korában kezdett el focizni, 2011 óta tagja a Nagyszalontai Olimpia VSK csapatának. Az első két évben Szabó Loránd, 2013-tól Cristian Țirban irányításával edz. Bár eleinte csatárként jeleskedett, majd szélső hátvédet is játszott, pár éve mint középpályás szerepel csapatában, melynek meghatározó tagjává vált. Több korosztályos válogatóra is meghívták, s ajánlatot kapott a dévai Nemzeti Labdarúgó Akadémiától, de ez utóbbit egyelőre személyes okokra hivatkozva visszautasította. „Patrik játékára az érettség, a sebesség és a technika a legjellemzőbb. Fiatal kora ellenére stabilitást ad a csapatnak, majd minden támadásépítés tőle indul” – méltatta a kitüntetettet edzője, aki elkísérte a díjátadóra.

A sportolónak Cseke Attila, az RMDSZ megyei elnöke, Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Szabó Ödön parlamenti képviselő gratulált, Cseke Attila adta át a díjat jelképező szobrocskát és oklevelet.

Hegedűs Patrik rövid nyilatkozatából kiderül, számára a foci több mint sport. „Amikor elkezdtem edzésre járni, még nem gondoltam volna, hogy mára életem részévé válik a sport, azt is mondhatnám, a labdarúgás lett a mindenem. Köszönettel tartozom szüleimnek, hogy lehetővé tették ezt számomra.” Azt is elárulta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid a kedvenc csapata, s bár mint minden labdarúgó, külföldi szerződésről álmodik, jelenleg az a fő célja, hogy meghatározó tagja legyen a szalontai Olimpia VSK együttesének, amely a megyei első osztályban szerepel.

A Bodola Gyula-díj eddigi díjazottai: Heghedüs Zsolt (Bihari Földvár, 2011), László Zoltán (Hegyközpályi Kinder, 2012), Sándor Krisztián (Érmihályfalvi Unirea, 2013), Szilágyi Márk (Nagyszalontai Olimpia, 2014), Micle Márk (Belényesi Bihorul, 2015), Tyepák Tamás (Borsi Viitorul, 2016).