Adománygyűjtés, kincskeresés, Mikulás-kupa

Decemberi programokról számolt be szerdán délután BOTHÁZY NÁDOR, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke, PETŐ DALMA rendezvényszervezésért, KÓCZA ERIKA adminisztratív ügyekért felelős alelnök, KŐRÖSI KRISTÓF NMD-elnök, ifjúsági ügyekért felelős városi alelnök és SZABÓ KINGA, a Szövetség munkatársa.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Két nagyváradi vállalkozás segítségével az RMDSZ városi szervezete összeállít 30, alapélelmiszereket tartalmazó csomagot, ezeket december 14-15-én juttatják el az érdekvédelmi szövetség belényesi szervezetéhez, hogy az karácsonyra ottani rászoruló családokhoz juttassa el az adományt.

Jótékonysági gyűjtést is szerveznek: december 12-ig a Szövetség Kossuth (ma Independenţei) utcai székházba felnőtt- és gyermekruhákat, lábbeliket, könyveket, játékokat és tisztálkodószereket várnak munkanapokon 9–16 óra között. Az ügyvezető elnökség tagjai személyes felajánlásként élelmiszerekkel egészítik ki a csomagokat, s azokat december 13–23. között viszik el a református egyház és a Caritas Catolica által javasolt rászoruló családokhoz.

December 10-én, szombaton 9 órai kezdettel idén is megszervezik a Mikulás-kupa elnevezésű focibajnokságot. A meccseknek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum sportterme ad otthont, a házigazdákon kívül a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum, a Loránttfy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági Műszaki Líceum, az Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Kollégium és a margittai Horváth János Elméleti Líceum csapatai indulnak a bajnokságon. A nyeremény tíz teljes mez lesz.

Kincsvadászatot is szerveznek Nagyváradon Luca napján, december 13-án, ennek célcsoportja elsősorban a 14–28 éves korosztály, de bárki jelentkezhet, egyéniben vagy csapattal is, hangzott el. Ez alkalommal egyfajta detektívmunkát kell végezniük a játékosoknak, akiket különféle nyomok vezetnek majd el a kincs rejtekhelyére. Jelentkezni a 0742/109–423-as telefonszámon, az office@nmd.ro e-mail-címen, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) Facebook-oldalán lehet.

A fotón: Szabó Kinga, Pető Dalma, Botházy Nándor, Kócza Erika és Kőrösi Kristóf