Gyújtópont 4. – irodalmi kerekasztal-beszélgetés a Moszkvában

A Gyújtópont című irodalmi beszélgetéssorozat negyedik epizódja december 14-én, csütörtökön 19 órától kezdődik a nagyváradi Moszkva Kávézóban. Ez alkalommal az Élő Várad Mozgalmat Mihók Tamás, míg a Fiatal Írók Szövetségét (FISZ) Láng Orsolya és Zilahi Anna képviseli.

Zilahi Anna 1990-ben született Pécsett. Képzőművészként jelenleg a bécsi Universität für angewandte Kunst hallgatója. Első önálló verseskötetének címe A bálna nem motívum, amely a 2017-es költészet napjára jelent meg a Magvető Könyvkiadó gondozásában.

Láng Orsolya 1987-ben Szatmáron született. Tanulmányait a Sapientiea EMTE filmművészet szakán, majd a budapesti MOME animáció szakán folytatta. Tejszobor (2015) című prózakötete után 2016-ban mutatta be Bordaköz című verseskötetét. Tevékeny illusztrátor.

Mihók Tamás 1991-ben született Nagyváradon. Kétnyelvű költő, műfordító, kiadói és folyóirat-szerkesztő. Egyetemistaként bölcsészetet hallgatott Nagyváradon, majd Budapesten; jelenleg Marosvásárhelyen doktorandusz. Négy könyv jelent meg a fordításában, illetve ugyancsak négy (három román, egy magyar) verseskötet szerzője.

A Gyújtópont beszélgetéssorozatot az Oberon Kulturális Egyesület szervezi a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.