Sok az utas a nagyváradi repülőtéren

Jelentősen nőtt az utasok száma 2017-ben a Nagyváradi Repülőtéren. Tavaly több új bel- és külföldi légi járat is elindult, idén is bővíteni igyekeznek a kínálatot.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Bukarest és Jászvásár mellett Barcelonába (Girona repülőtér), Milánóba (Bergamo), Londonba (Stansted), Memmingenbe és Düsseldorfba (Weeze) szállítottak utasokat Nagyváradról a 2017-ben elindított új légi járatok. Ezek mellett pedig a konstancai és antalyai (Törökország) charterjáratok is közlekedtek. Az elmúlt évben 162 902 utas járt a váradi repülőtéren, ami 289,09 százalékos növekedést jelent a 2016-ban kiszolgált 41 867 utashoz képest. Tavalyelőtt 1823, tavaly már 2857 repülőgép szállt le- és fel, ez 56,72 százalékos növekedést jelent

A legtöbb utas 2017. december 30-án fordult meg a váradi légikikötőben, aznap 1320-an érkeztek vagy utaztak el. Az új év is rekorddal kezdődött: január 2-án 1411-en utaztak Váradról vagy Váradra repülőgéppel.

Ebben az évben főleg a reptér fejlesztését és bővítését tartják szem előtt, az új terminál építésével, bővítéssel foglalkoznak majd. A nyári időszakra újabb chaterjáratok állnak üzembe: a Blue Air Légitársaság szombatonként Antalya, hétfőnként és csütörtökönként Konstanca felé indít majd légi járatokat. Az Atlas Global szintén Antalyára indít repülőket péntekenként, szerdánként pedig Krétára (Görögország) lehet majd repülni Nagyváradról.