Újból bábszínpadon A Négyszögletű Kerek Erdő

A nagyváradi Lilliput Társulat ismét műsorra tűzi A Négyszögletű Kerek Erdő című előadását, mely január 14-én, vasárnap 11 órától lesz látható az Árkádia Bábszínház nagytermében. Helyeket előzetesen a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet foglaltatni. Jegyárak: diákok és nyugdíjasok részére 7 lej, felnőttek számára 10 lej. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

Erzár király kicsi sámlin kuksol, térdén jegyzettömb, körötte gyűrött papírhegyek. Ő maga is gyűrött, mint egy búval bélelt arc, amelyet elfelejtettek kivasalni. Pedig hajdan micsoda nagyhírű író volt! Fékezhetetlen agyvelejű, világvándor, szeretnivaló szeleburdi - és mégis nemesen egyszerű, mint az ég kékje. Ám mindennek ellenére sokszor csak a bolondját járatták vele. Bele is fáradt, hogy sehol sem értik meg. És ő sem érti az embereket. A szavaikat főleg nem, ha azok csak üres kilégzések – egy szavakkal dolgozónak pedig ez igazán szomorú dolog.
És most egy sámlin ücsörög, kezében írószer, és nem jön az ihlet. Egyszer csak bekopog egy furcsa, macskaformájú gyerek, és azt mondja:
- Fussunk!
És futnak. A távolban halványan felsejlik egy kedves, barátságos kis zöldövezet.
- Megérkeztünk! – így a macskaforma. - Az én nevem Mikkamakka. Ez pedig a Négyszögletű Kerek Erdő. Itt senkit nem érhet bántódás.

A produkció 6 éves kortól ajánlva.

Színpadra írta és rendezte: Szabó Attila
Tervező: Kasza Julianna
Zeneszerző: Csernák Zoltán Samu
Koreográfus: Györfi Csaba
Rendezőasszisztens: Ozsváth Zsuzsa

Szereplők: Hanyecz Debelka Róbert, Csepei Róbert, Daróczi István, Balogh Judit, Németi Emese, Stéfán Bodor Mária, Lélek Sándor Tibor, Birtalan Katalin, Oláh Anikó Katalin, Varga Imre