Budapesten vendégszerepel a Szigligeti Színház

Januárban két budapesti meghívásnak is eleget tesznek a nagyváradi Szigligeti Színház művészei.

Január 19-21. között a budapesti Bethlen Téri Színház VI. Vendégváró Fesztiválján vendégszerepel a Szigligeti Színház mindhárom társulata.
A fesztivál programjában Németh László, a Szigligeti Színház grafikusa, illetve Tőkés Imola, a Nagyvárad Táncegyüttes sokoldalú művésze mutatkozik be egy rendhagyó képzőművészeti tárlat keretében. Ezt követően január 19-én, 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes mutatja be Barbárok című, Móricz Zsigmond novellája ihlette táncelőadását, amelynek koreográfusa a Bethlen Téri Színházban már korábban bemutatkozott Györfi Csaba. Január 20-án, szombaton 19 órától a Szigligeti Társulat játssza Slawomir Mrozek Tangó című világhírű abszurd drámáját, január 21-én, délelőtt pedig a Lilliput Társulat A Négyszögletű Kerek Erdő című mesejátékát láthatják az érdeklődők.
Az eseményről bővebben a szervező Bethlen Téri Színház honlapján (www.bethlenszinhaz.hu), illetve annak Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.
A Magyarság Háza meghívására január 23-án, 19 órától a fővárosi Duna Palotában mutatja be a Szigligeti Társulat Székely Csaba Bányavirág című komédiáját. Az előadásra a belépés ingyenes, de az ülőhelyek korlátozott száma miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a magyarsaghazainfo@gmail.com e-mail címen lehetséges.