Vida Gábor a januári Törzsasztal vendége

Január 19-én, pénteken 18 órától az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki, mai nevén Primăriei utca)  a Törzsasztal vendége Vida Gábor marosvásárhelyi író, aki nemrég megjelent, Egy dadogás története című könyvéért a Déry-díjat vehette át Budapesten.

Vida Gábor a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán tanult, magyar–francia szakon végzett. 1993-ban az Éber című egyetemi lap szerkesztője. 1994 óta Marosvásárhelyen él. A Látó szépirodalmi folyóirat próza rovatának szerkesztője.
Ahogy ő mondja, hagyományos prózát ír, történeteinek van eleje, közepe és vége. Fontosabb könyvei: Fakusz három magányossága, Nem szabad és nem királyi, A kétely meg a hiába, Ahol az ő lelke, valamint a nemrég megjelent Egy dadogás története. Az elmúlt években könyvei a budapesti Magvető Kiadónál jelentek meg.
„A Nagy Erdély-regényt most sem tudom megírni, mert valami egészen más jár az eszemben, egy vagy több lépcsőfokkal mélyebben. Különben Erdély ma már egy kisregény csupán, zsugorodik, és unja mindenki, elege van belőle, fárasztó, lerágott csont, és miközben a múltra meg a hagyományokra épülő jövőt firtatjuk, mindenki elfelé tart” – fogalmazott az író.
„Legújabb regényét, amely önéletrajzi történetként olvasható, egy Erdélyben élő magyar író írta és egy budapesti magyar kiadó adta ki” – tudósít műve megjelenéséről a Könyvesblog.hu.