Világbajnoki bronzérem a hajdúvárosi tengósnak

Ifjúsági fiú és felnőtt női világbajnokságon szerepeltek a Nagyszalontai Tengo SK lábteniszcsapatának tagjai. A csehországi Nymburkban megtartott U21-es korosztályú ifi, illetve felnőtt női világbajnokságon három kontinens 14 országának válogatottja vett részt.

Az európai országok (Csehország, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia) mellett egy dél-amerikai (Kolumbia) és három ázsiai állam (Dél-Korea, India és Irak) futnetcsapata szállt harcba az érmekért. (A lábtenisz nemzetközi elnevezése futnet.) A romániai küldöttségnek egyetlen érmet sikerült megszereznie a szalontai Nagy Darius révén a fiúk egyéni küzdelmében.

A Tengo Sportklub fiatal tehetsége az elődöntőben dél-koreai ellenféllel játszott kiélezett meccset, és végül szoros csatában kapott ki (11–9 és 12–10), majd a bronzmérkőzésen az esélyesebb szlovák játékost felülmúlva szerezte meg az érmet.

Párosban szintén a dobogó harmadik fokára állhatott volna fel a szalontaiak alkotta csapat, ám a koreaiak elleni bronzmeccs az ázsiai gárda 2–1-es sikerével zárult. Triplában már az elődöntőbe kerülésért vívott mérkőzésen kikapott a román csapat ugyancsak a koreaiaktól, így a franciák legyőzésével ötödik helyen zárta a vb-t.

Sorean László edző a következő játékosokat szerepeltette a vb-n: Nagy Darius, Csősz Krisztián, Denis Purja, Marc Bence, Lăzău Norbert és Bondár Bertalan. Utóbbi három tehetség még csak 16 éves, így öt évvel fiatalabb volt a vetélytársaknál.

A lányoknál két hajdúvárosi játékos, Mădălina Istrate és Andreea Neag lépett pályára a világbajnokságon. Összesítésben két negyedik (egyéniben és párosban), illetve egy ötödik hely jutott a Daniel Săsărman által irányított együttesnek.

A vb-n elért eredmények alapján az U21-es gárda a negyedik, a női válogatott pedig ötödik lett az országok rangsorában.