Egyedül Krisztus – táncszínházi előadás a reformációs emlékév tiszteletére

A Duna Művészegyüttes és a Göncöl zenekar közös produkciójával, a Solus Christus (Egyedül Krisztus) című táncszínházi előadással tiszteleg a reformációs emlékév előtt a Szigligeti Színház. A protestantizmus 500. évfordulója zárásaképp február 17-én, szombaton 19 órától Nagyváradon megtekinthető alkotás a reformáció értékeinek jelenvalóságáról szól.
„Táncszínházi előadásunk központi gondolata tehát ez: a reformáció értékei nem muzeálisak, hanem elevenek, itt és most, jelenünkben is valóságosak, cselekedeteink, ön- és valóságismeretünk mélyrétegében mindmáig jelenvalók”- nyilatkozta korábban a rendező, Juhász Zsolt. Az előadásban a magyar folklórelemek mellett a nemzet hétköznapjaiba beépült református művészi alkotások, zsoltárok, dicséretek is helyet kaptak. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Aranykert Egyesület és a Reformáció 500 által támogatott Solus Christus táncelőadásra jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint előadások előtt egy órával), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon.

A Szigligeti Színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a február 17-én, 19 órától kezdődő Solus Christus vendégprodukcióra, illetve a február 20-án, 19 órától tervezett A kaukázusi krétakör című előadásra a zsöllyébe és az erkélyre kedvezményes, 35 lejes árú kombinált jegyek válthatók.