Vers- és prózamondókat várnak Nagyszalontára

Március 3-án rendezik meg az idén immár a 23. Arany János vers- és prózamondó versenyt. Négy korcsoportban várják a jelentkezőket: VII–VIII., IX–X., XI–XII. osztályosok és felnőttek mérhetik össze tudásukat és tehetségüket. Két versenyszámmal kell készülni: a kedvenc Arany János-verssel és „Versben Arany Jánosról” mottóval egy választható költeménnyel bárkitől az ő kortársaitól a mi kortársainkig. Egy-egy előadás időtartama ne haladja meg a 3 percet.

Benevezni legkésőbb február 20-ig lehet a szervező Arany János Művelődési Egyesületnél. A jelentkezési lapon tüntessék fel: a versenyző nevét, iskoláját, hogy hányadik osztályba jár, ki a felkészítő tanára, valamint a diák elérhetőségét (lakcím, telefon, e-mail). A jelentkezést elküldhetik postán a nagyszalontai Magyar Ház irodájába (Salonta, str. Kossuth Lajos nr. 16., jud. Bihor, 415500) vagy elektronikus portán az andirajos@yahoo.com címre.

Az egyesületnek nem áll módjában megtéríteni az útiköltséget. Szükség esetén szállást és ellátást adnak a versenyzőknek és kísérőiknek. Akik ezt igénylik, jelezzék a jelentkezési lapon az érkezők számának és nemének feltüntetésével.