Súgólyuk: ismertető tevékenység és beszélgetés pedagógusoknak

Pedagógusoknak szóló színházi nevelési ismertető programot és kerekasztal-beszélgetést szervez a nagyváradi Szigligeti Színház február 20-án, kedden 17 órától a Szigligeti Stúdióban. Az esemény célja, hogy széles körben népszerűsítse a színház által 2015-ben kezdeményezett Súgólyuk – értem, amit látok elnevezésű edukatív foglalkozást.
Az elsősorban középiskolásoknak szóló színházi nevelés célja, hogy feldolgozó és reflektáló tevékenységek formájában ismertesse meg a diákokat az egyes előadások által felvetett társadalmi-kulturális problémákkal. A résztvevők Bordás Andrea drámapedagógus, illetve Eszteró Ida pszichológus vezetésével játékos formában ismerkedhetnek az adott színházi produkció központi témájával, és drámapedagógiai módszerekkel kutatják az alkotások – és általuk a kortárs jelenségek – értelmezési lehetőségeit.
A Súgólyuk-tevékenységek a Szigligeti Színház repertoárjának évad elején kijelölt produkcióihoz kapcsolódnak, így a 2017/2018-as évadban a szervezők A kaukázusi krétakör, illetve a Senki madara című előadásokhoz ajánlanak ingyenes foglalkozásokat. A február 20-i találkozón A kaukázusi krétakör című előadáshoz kapcsolódó felkészítő tevékenységet mutatják be az érdeklődőknek. Ezután alkalom nyílik az egyes szervezési kérdések megvitatására is.
További információk a pr@szigligeti.ro e-mail címen kérhetők. Jelentkezni ugyanitt lehetséges február 16-áig.