Bihari turisztikai lehetőségekről

A Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös turisztikai projektjének egyik záró konferenciájára került sor nemrégiben Nagyszalontán. A határon átnyúló projekt a Közös turisztikai programcsomagok innovatív megvalósítása Hajdú-Bihar és Bihar megyében a turizmusfejlesztés érdekében címet viseli. A találkozó célja is az volt, hogy dél-bihari régióban működő vendéglátósok, idegenforgalmi célpontok működtetői egy asztalhoz üljenek, és tapasztalatot, elérhetőséget cseréljenek a további együttműködés érdekében.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megjelenteket Szabó József, a projekt egyik vezetője köszöntötte, Török László, Nagyszalonta polgármestere a hajdúváros turisztikai potenciáljára hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva a városban született legnagyobb magyar epikus költő, Arany János kultuszát.
A projektet, annak céljait Király Csaba szakértő ismertette. Tudatta, a program keretében létrehoznak egy internetes oldalt is, amelyet legalább öt évig működtetnek majd. Ennek az lesz a feladata, hogy egybegyűjtse és prezentálja a bihari és hajdú-bihari turisztikai egységeket, a látnivalókat. Ha a turisták vagy az érdeklődők tudni szeretnék, Biharban hová érdemes elmenni, hol lehet étkezni és megszállni, akkor a szükséges információkat megtalálhassák az oldalon.
A Hajdú-Bihar megyei iparkamara referense, Tóth Edina üdvözölte a jelenlévőket és hangsúlyozta a projekt súlyát és a turisztika fellendítésében vállalt jelentős szerepét. A hozzászólások rendjén főleg a dél-bihari vendéglátósok panaszkodtak amiatt, hogy az anyaországi turisták nagy része nem is tudja, Biharban is élnek magyarok, és nem tudják azt sem, micsoda természeti csodák látogathatók meg tájainkon. Amikor átjönnek a határon, jóformán meg sem állnak Kalotaszegig.
A részvevők és a projekt képviselői megegyeztek abban, hogy a következőkben is együttműködnek, és közösen próbálják majd népszerűsíteni a lehetőségeket. A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.