Kórházvezetők versenyvizsgáztak

A margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház eddig megbízott orvos és pénzügyi-gazdasági igazgatókkal működött. Előbbi tisztséget dr. Marius Chiriac sebész, utóbbit Zsembinzky István közgazdász töltötte be. Bradács Aliz Ildikó kórházmenedzser a napokban hirdette meg a versenyvizsgát a két tisztségre.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Orvos igazgatónak egyedül Chiriac doktor jelentkezett, a másik tisztségre az eddigi megbízotton kívül Kocsis Emese közgazdász is pályázott. Az előbbi végül személyes okokra hivatkozva visszalépett. Így erre a tisztségre is egy jelentkező maradt.
A vizsgát az intézmény konferenciatermében tartották meg. Az orvos igazgatói megmérettetésen Marius Pârcioaga, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője  elnökölt a dr. Dorel Potra, dr. Mircea Pop sebész főorvos, Elena Ciupe (az önkormányzat részéről) és Marina Filip (a szakszervezet képviselője) alkotta vizsgabizottságot. A másik testület elnöke Adriana Stanciu közgazdász volt, tagjai pedig Kalmár Ilona Gyöngyi közgazdász az önkormányzat részéről, valamint Floare Hodorog a pénzügyi osztály részéről. Megfigyelőként jelen volt Ecaterina Hosu mérlegképes könyvelő és Georgina Salamon szakszervezeti megbízott. A pályázók megvédték a korábban elkészített és leadott szakdolgozatukat, ezen kívül egy teszt kitöltésével és az elbeszélgetésen kellett bizonyítaniuk alkalmasságukat.
A szervezők nyilatkozata szerint minden rendben ment, és a menedzser már ki is nevezte az illetőket a megpályázott tisztségekre. Így teljes lett a margittai városi kórház vezető testülete.