Margitta nem feledkezik meg a gondjára bízott kistestvérről

A múlt rendszerben a lakosság megkérdezése nélkül csatolták Magyarkécet és Genyétét Margittához. Tulajdonképpen senkinek sem jó ez a kényszerházasság, város számára plusz teher a költségvetésben, a falu pedig elveszíti azokat a támogatásokat, amiket önálló településként megkaphatna. A szétválás viszont bonyolult, nehezen járható út, vannak települések, ahol már évekkel ezelőtt elkezdték, és még nem értek a végére. A helyzettel tehát, ha nem is kell szeretni, de együtt kell élni.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az utóbbi időben Magyarkéc bekötő útja és a település utcái igencsak rászorulnak a javításra. Anyagi fedezet viszont helyi forrásból nem volt. Ezt látva a margittai helyi tanács RMDSZ-s frakciója lobbizni kezdett a magyarkéci utak javításának érdekében a Bihar megyei önkormányzatnál. Pocsaly Zoltán alpolgármester több alkalommal felkereste Kiss Sándor megyei tanácsi alelnököt és Szabó Ödön önkormányzati képviselőt, akik megígérték a segítséget.
Szavukat betartották, és az idén a megyétől 150 ezer lej érkezett célirányosan a magyarkéci utak javítására. Az összegből 40 ezer lejt a bekötőút kátyúzására fordítottak, a maradék 110 ezerből pedig aszfaltszőnyeget öntöttek a Magyar és a Hegy utcákon, összesen 730 méter hosszúságban. A Magyar utcán így már jó úton lehet eljutni a református templomig. Szeretnék folytatni az aszfaltozást legalább a kápolnáig, a másik utcán pedig a hegyfeljáróig, mely igen fontos és sokak által használt útvonal. Ezen kívül ezen az úton közelíthető meg a település legnagyobb cége, mely egyben a legnagyobb adófizető is. Méltányossági alapon is megérdemelné, hogy legyen járható útja, vélték az RMDSZ-es tanácsosok.
Ezen a szakaszon az útjavítás mellett az árkokat is ki kell építeni, mivel esőzésekkor a hegyről lezúduló víz irányítatlanul árasztja el a környéket. A lakosok nagy része idős és kispénzű ember, ezért tőlük nem várható el a vízelvezetés megoldása. Az RMDSZ-frakció ezután is teljes mellszélességgel támogatni fogja a kéci utcák járhatóvá tételét – nyilatkozta Pocsaly Zoltán alpolgármester, aki a helyszínen szemrevételezte az elvégzett munkát.