Iskolai szülinap Nagyszalontán

Megünnepelte fennállásának egyéves évfordulóját a nagyszalontai Arany János Iskolaközpont. Az önálló magyar tanintézetben az I.–VI. és a VII.–XII. osztályosoknak helyet adó épületek udvarán zajlott le az első szülinapi rendezvény. Tavaly november 18-án született ugyanis meg az a miniszteri rendelet, amely kimondja a szalontai Arany János Iskolaközpont létrehozását. Ez egyesítette a hajdúvárosban más és más iskolákban meglévő magyar osztályokat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A program a kicsiknél és a nagyobbaknál is hasonlóan alakult. Tantárgy- és sportvetélkedőkön vehettek részt , majd az ünnepségen az alkalomhoz illő köszöntőbeszédek után okleveleket és ajándékokat osztottak ki. Az alsó tagozatosok a parkban, a nagyobbak pedig a Váradi úti iskolaépület udvarán ültették el az iskola fáját. Török László polgármester is üdvözölte a tanárokat és a diákokat, majd tudatta, az elültetett fák nem teremnek majd gyümölcsöt. „Köztudott, hogy közterületen nem érdemes gyümölcsfát ültetni, mert mindig van olyan, aki megdézsmálja még az éretlen termést is, és letörik az ágaikat. Az igazi ízletes gyümölcsök mindig a fa tetején teremnek, azokért viszont meg kell küzdeni, fel kell mászni értük.” Az elültetett két köztéri fa azt jelképezi, hogy az Arany János Iskolaközpontban tanuló magyar diákok maguk a gyümölcsök.
Az ünnepség végén szolgálták fel az iskola tortáját. Minden osztály kapott egyet a Pro Lyceum Alapítvány támogatásával. A diákoknak további két meglepetésben volt részük: az RMDSZ helyi szervezete egy csocsóasztallal ajándékozta meg a diáktanácsot, az iskola diákjainak pedig egy ajándék karácsonyi bulit szerveznek, melyen a magyarországi tinisztár, SP is fellép majd.