Pedagóguspalánták Arany városában

Tanulmányi látogatást tettek Nagyszalontán az elmúlt hét végén a Nagyváradi Egyetem óvónő- és tanítóképző karának első- és harmadéves hallgatói. A pedagógusjelöltek Pető Csilla parlamenti képviselő kíséretében érkeztek, a vendégeket a program helyi szervezője, Tóth Zsuzsanna pedagógus fogadta, aki a szakmai napon készséggel végigkalauzolta a városon a kis csapatot.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Elsőként az Arany János Emlékmúzeumba látogattak el, ahol Darvasi Zoltán igazgató tárlatvezetésével ismerkedhettek meg a város nagy szülötteivel s a Csonkatorony történetével, majd a szakmai nap folytatásaként a szoborparkot fedezték fel. Ezt követően megnézték az Arany-portát, végül az Olimpiadei utcai Manócska óvodába látogattak el, ahol Nica Katalin és Bereczki Magdolna óvónők jóvoltából bepillantást nyerhettek az óvodai munkába.
A pedagógusnövendékek megnézték a gyerekek munkáit, a szemléltető eszközöket, megfigyelték az óvodában használt díszítéseket, hasznos ötletekkel gazdagodtak a barátságos tantermi légkör kialakítását illetően. A terepszemle során a jövendő pedagógusok megcsodálták a természetes anyagokból készült bábokat, ellesték, miként kell beosztani az óvodai tantermet, vagyis gyakorlatban is megtapasztalták az óvodapedagógus munkájának sokszínűségét. A hasznos tanulmányi látogatás kötetlen beszélgetéssel zárult.