Új munkahelyek Margittán

Fiókvállalatot nyitott Margittán az amerikai TRW cég. Az autóalkatrészeket (kormánymű, légzsák, biztonsági felszerelések) gyártó vállalt 2004-ben Romániában elsőként Temesváron ütött tanyát, majd idén a terjeszkedésnél a Berettyó-parti város is szóba jött. Megtalálták a számukra megfelelő műhelycsarnokot, amit a Medimar cégtől bérelnek, az önkormányzattal is megegyezésre jutottak, így már nem volt akadálya a margittai letelepedésnek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Rekordidő alatt szerelték fel a modern gépsorokat, melyen külföldi autók kormányának bőrhuzatát készítik el. A cég helyben betanítja a munkásokat, és elfogadható bérezést ajánl. A jövő év végéig a munkahelyek számát a mostani 120-ról 300-ra akarja növelni. A TRW Margittára csábításában fontos szerepet játszott az RMDSZ önkormányzati frakciója, a fő kapcsolattartó pedig Almási István helyi tanácstag volt.
Az ünnepélyes üzemnyitást a múlt csütörtökön tartották, itt beszédet mondtak a cég képviselői, Dorel Talpoş polgármester és Bradács Alíz körzeti RMDSZ-elnök. Utóbbi a Bihar megyei vezetőség üzenetét adta át két nyelven megtartott felszólalásában. A megnyitó után állófogadáson vendégelték meg a meghívottakat és a dolgozókat, majd azonnal elkezdték a termelést.